Türkiye'de dizel satışlar dibi gördü! Motora bağlı vergi sistemi değişmeli

Pandemiyle çevre hassasiyetinin arttığını söyleyen Toyota Türkiye Pazarlama CEO’su Ali Haydar Bozkurt, hibrit motorların teşviki getirilmesi gerektiğini vurguladı. Bozkurt, “Avrupa ve ABD incelenip, bizi motor hacimleriyle kısıtlamayacak yeni bir vergi yapısına ulaşılabilir” dedi.

Türkiye'de dizel satışlar dibi gördü! Motora bağlı vergi sistemi değişmeli
Türkiye'de dizel satışlar dibi gördü! Motora bağlı vergi sistemi değişmeli
GİRİŞ 30.11.2020 10:54 GÜNCELLEME 30.11.2020 10:54
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, Türkiye pazarına sunulan Yeni Yaris ile ilgili online lansmanda yaptığı konuşmada, otomotiv sektöründeki satışlarda bu yıl 800 binli adetlerin konuşulduğunun altını çizdi.

 

 

PAZAR ÜRETİM OLURSA 800 BİN ADEDİ GEÇER

Pandemi sonrasında insanların özel araç kullanma isteği ve ihtiyacının doğduğuna dikkati çeken Bozkurt, şunları kaydetti: “Şu anda potansiyel 800 binin üzerini gösteriyor. Ancak her şeyin üretime bağlı olduğunu da unutmamak gerekiyor. Tedarik eğer yetişirse bu sene pazar 800 bini geçebilir. 750 binin altına düşeceğini zannetmiyoruz. Tabi üretim pandemiye bağlı olarak durma noktasına gelmez ise.”

 

 

YENİ VERGİ SİSTEMİ ŞART

Bozkurt, pandemi döneminde çevreye zarar vermeyen araçların büyük önem kazandığını ve ayrı bir değer oluşturduğunu vurgulayarak, “Bir teşvik söz konusu olursa o zaman hibrit modellerin satışları da hızlanacaktır. Genel anlamıyla vergi sisteminin artık yeni teknolojileri anlatan bir sistemle değiştirilmesi gerektiğini söylüyoruz. Avrupa’da, ABD’de uygulanan sistemler incelenip; günümüzün teknolojilerini teşvik eden, bu teknolojilerin önünü açacak, bizi motor hacimleriyle kısıtlamayacak yeni bir vergi yapısına ulaşılabilir” diye konuştu.

DİZEL SATIŞLARI CAN ÇEKİŞİYOR

Bozkurt, Toyota olarak ürünlerinin özellikleri sebebiyle pozitif ayrışmaya başlayan bir marka olduklarını belirterek, “Dünyaya ve Avrupa’ya baktığınızda; emisyon normlarıyla ilgili yeni düzenlemeler geldi. Dizeller artık bitti. 2018 senesinde Türkiye’de ilk biz bıraktık dizel satışını. Bugün bakın dizel satışları yüzde 40’lara geriledi ki yüzde 75’lerin altına inmezdi. Avrupa’da bugün toplam satışlarda yüzde 27’lere düşmüş durumda” değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 32
  • bahtiyar 3 yıl önce Şikayet Et
    dizel otomobiller pahalı olduğu için satışı az, ben dizel otomobil kullanıyorım çok memnunum değiştirecek olursam ilk tercihim yine dizel olur. toyota dizel satmıyacakmış göreceğiz bakalım kaç araba satacak şimdiden ağlamaya başladılar vergi düşsün vs diye..hibrit otomobillerin bir cazibesi yok toyotanın hibritinde 1.8cc motor koymuş yanınada elektrik motoru bu aracın tüketimide dizelden az değil ben baktım inceledim bir cazibesi olsa alırız zaten tam elektrikri aracların menzil ve şarj sorunları çözülür fiyatları cazip olursa ilerde direk dizelden elektriğe geçeriz belki benzinli arabaya tövbe ettik çok kullandık zamanında.
    Cevapla
  • ismailt 3 yıl önce Şikayet Et
    Clio otomatik 8.5 litre ile geziyorum. Param olsa dizel otomatik alırdım.
    Cevapla
  • Greenpeace 3 yıl önce Şikayet Et
    Dizele binmenin mantığı sıfır alırsan temiz kullanırsan binersin yoksa sürekli bakım masrafları egr,hava akışmetre,enjektör,turbo,mazot pompası birde bunlara ilaveten süspansiyon ve yıpranan parçalar derken dizelin ikinci eli sıkıntıdır yakıta sağladığı ekonomik katkı bakım masrafları ile cebinizden fazlaca para çıkar ve aracınızın değeri kadar da masraf olur.
    Cevapla
  • Anlıyana 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu yerli dizel mi? Ben 15 senedir Toyota, reno ve wolkvagen dizele bindim böyle bişey ne gördüm ne duydum! 15 binde bir servis o kadar!!!!
    Cevapla
  • Dizel candır. 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya neresi can çekişiyor.En dandik dizel araç 300 tl olmuş. Neyin kafasını yaşıyorsunuz?
    Cevapla
  • gaziayıntaplı 3 yıl önce Şikayet Et
    benzin litresi dizelden daha ucuz olursa 2 tl kadar benzin 5 lira dizel 7 tl olsun kimse dizel araba tercih etmez insanlar km hesabı yapar sadece
    Cevapla
  • Fikri 3 yıl önce Şikayet Et
    Tabi tabi yediğin ekmek giydiğin kıyafet dizele bağlı tabi klavye başında geçinmesi kolay akıl başta olmayınca atar tutarsın sen arabaya ucuza binecen millet kazık yiyecek Allah'tan sen ve senin gibilerde yetki yok
    Cevapla
  • tunctunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Motor hacimleri Türkiye gibi bir ülkede kesinlikle 1.4 L en son cizgi olmali..Beygir gücü cizgiside 100 olmali.O kaaa..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle