Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu kararları

EPDK, 3 doğalgaz dağıtım şirketinin yatırım tavanını revize etti. Kurum tarafından, Opet'in, Mersin'deki depolama tesisine ilişkin depolama tarifesi tadil edildi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu kararları
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu kararları
GİRİŞ 28.11.2020 11:20 GÜNCELLEME 28.11.2020 11:20

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 3 doğalgaz dağıtım şirketinin yatırım tavanını revize etti. 

EPDK'nın konuyla ilgili kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, "Doğalgaz Dağıtım Şirketleri İçin Tarife Hesaplama Usul ve Esasları"nı belirleyen kurul kararı uyarınca, Akmercan Delta Doğal Gaz Dağıtım Sanayi AŞ, Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağıtım AŞ, Akmercan Gepa Doğal Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 2020-2021 dönemi perakende satış tarifeleri yatırım tavanları yeniden düzenlendi.

Söz konusu 3 şirketin yatırım tavanlarında yapılan revizyon, bu yıl için 8,4 milyon lira ile 64,7 milyon lira arasında değişiyor.

Söz konusu kararlar, 1 Aralık 2020'de yürürlüğe girecek. 

Ayrıca, EPDK tarafından, bir şirketin ikinci tarife uygulama dönemi perakende satış tarifelerine yönelik kurul kararları revize edildi.

Karara göre, Gazdaş Gaziantep Doğal Gaz Dağıtım AŞ'nin, sistem kullanım bedeli üst sınırları revize edildi. 

Söz konusu karar, bugün itibarıyla yürürlüğe girecek.

Opet'in depolama tarifesi tadil edildi

EPDK, Opet Petrolcülük AŞ'nin, Mersin'deki depolama tesisine ilişkin depolama tarifesi tadil edildi.

EPDK'nin konuya ilişkin kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, Opet Petrolcülük AŞ'nin "DEP/476-161/10881" sayılı depolama lisansı kapsamında "Karaduvar Mahallesi, Ataş Rafinerisi Girişi 1031 Sk. No:113 Mersin adresinde faaliyet gösteren "Mersin Tesisine" ilişkin depolama tarifesi tadil edilerek onaylandı.

Söz konusu tesiste günlük depolama hizmet bedeli, metreküp başına benzin, motorin ve havacılık yakıtı için 0,27 lira olarak belirlendi. Teslim alma hizmet bedelinin benzin için metreküp başına günlük 13 lira, motorin için 20,50 lira, havacılık yakıtı türleri için 8 lira, fuel oil türleri için ise 9 lira olarak uygulanması kararlaştırıldı.

Ayrıca, uzun süreli kapasite kiralanması halinde günlük depolama hizmet bedeli, havacılık yakıtı türleri için metreküp başına 0,53 lira olarak belirlendi.