Emlak Katılım’da “Altın Toplama Günleri” başlıyor

Farklılaşan müşteri ihtiyaçlarına yeni ürün ve hizmetlerle yanıt vermeyi hedefleyen Emlak Katılım, “Altın Toplama Günleri” ile hizmet vermeye başlıyor. Emlak Katılım müşterileri, altın toplama günü olan şubelere getirecekleri gram, çeyrek, yarım, tam, bilezik, yüzük, kolye gibi her ayarda ziynet altınlarını alarak hesaplarına 24 ayar saf altın olacak şekilde yatırabilecek.

Emlak Katılım’da “Altın Toplama Günleri” başlıyor
Emlak Katılım’da “Altın Toplama Günleri” başlıyor
GİRİŞ 27.11.2020 15:37 GÜNCELLEME 27.11.2020 15:37

Türkiye Emlak Katılım Bankası, farklılaşan müşteri ihtiyaçlarına yönelik ürün ve hizmetlerini genişletmeye devam ediyor. Bu kapsamda Emlak Katılım olarak yastık altı altınların ekonomiye kazandırılması hem tasarruf sahiplerinin hem de Türkiye’nin kazanması amacıyla altın toplama günlerini başlatıyor. Fert ve toplum menfaatlerini birlikte gözeterek yürüttükleri çalışmalara yenisini ekleyen Emlak Katılım, altın toplama günleri sistemiyle bireysel ve kurumsal müşterilerinin tasarruflarını değerlendirmelerine yardımcı olmayı ve finansal ihtiyaçlarına yanıt vermeyi hedefliyor.

150 bin TL’ye kadar olan altın hesaplarına TMSF güvencesi sunuluyor

Katılım bankası olarak ana yapıtaşlarından birisinin tasarruf olduğunu söyleyen Emlak Katılım Genel Müdürü Nevzat Bayraktar, “Türkiye'de en az üç bin ton olduğu öngörülen yastık altındaki altınların parasal karşılığı milyarlarca dolara denk geliyor. Bu kadar yüklü miktarın atıl durması dış finansmana bağımlılığı artırırken, ülkenin ekonomik potansiyelini tam olarak kullanamamasına yol açıyor. Emlak Katılım olarak başlatacağımız altın toplama günleri ile müşterilerimiz, altın toplama şubelerimize gram, çeyrek, yarım, tam, bilezik, yüzük, kolye vb. her ayarda ziynet altınlarını getirebilecek. Müşterilerimiz getirdikleri altınları 24 ayar saf altın olacak şekilde hesaplarına yatırılabilecek” dedi.

Sürecin nasıl işlediği hakkında bilgi veren Bayraktar, şöyle devam etti: “Ziynet altınlar, hizmet alınan altın rafinerisi eksperleri tarafından kontrol edilecek. Kontrol edilen altınların 995/1000 gr saf altın karşılıkları hesaba yatırılacak. Altınlar cari hesaba ya da Altın Katılma Hesabına yatırılarak kazanç elde edilecek. Altın hesapları, gerçek kişiler için 150.000 TL’ye kadar Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) güvencesi altında tutulacak.”

Altın toplama günü düzenlenecek şubeler ise emlakkatilim.com.tr üzerinden duyurulacak.