CHP'den Bakan Kurum'a "deprem" ziyareti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u ziyaret ederek, partisinin deprem tehlikesine karşı atılması gereken adımlara ilişkin görüş ve önerilerini paylaştı.

CHP'den Bakan Kurum'a "deprem" ziyareti
CHP'den Bakan Kurum'a "deprem" ziyareti
GİRİŞ 26.11.2020 21:25 GÜNCELLEME 26.11.2020 21:26
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Torun, bugün Bakan Kurum'u makamında ziyaret etti.

 

 

Ana gündem maddesini deprem konusunun oluşturduğu görüşme 45 dakika sürdü.

Seyit Torun, görüşmede Bakan Kurum'a CHP'nin depremle ilgili kanun teklifleri ile İstanbul ve İzmir Büyükşehir belediyelerinin deprem çalışmaları çerçevesinde hazırlanan raporlarını iletti.

 

 

Torun, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, "Deprem bir siyasi rekabet alanı değildir. Siyaset kurumu, şehirlerimizi depreme karşı hazırlama sorumluluğundan kaçamaz." ifadelerini kullandı. 

Depreme hazırlık konusunda merkezi hükümet ile yerel yönetimlerin iş birliğinin önemine değinen Torun, ortak akılla yeni yasal düzenlemelerin hazırlanması ve bütçe kaynaklarının bu çalışmalara ayrılması gerektiğini de vurguladı. 

Görüşmede, yerel yönetim yasalarındaki değişiklik hazırlıklarının ele alındığını açıklayan Torun, yerel yönetimlerin mali sorunlarla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Seyit Torun, "Belediyeler devletin vatandaşa en yakın elidir. Biz bu elin güçlendirilmesinden yanayız. Farklı partilerden tüm belediyelerin ortak sorunları çözülmeli, yerel yönetimlerin yetki ve gelirleri artırılmalıdır. Yasalar da ortak akılla hazırlanmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 4
  • sefer aydin 3 yıl önce Şikayet Et
    daha cok heykel yapalim dememislermi
    Cevapla
  • gurbetten 3 yıl önce Şikayet Et
    Yüzsüzlerrr
    Cevapla
  • Çorum19sinan 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam kılıklılar, haklı para yetmiyor yeni gösteriş heykelleri yapmaya artı seçime girerken harcadıkları reklam paralarını kar ederek en az iki katı geri almalılar hizmet mi nasıl olsa chpli halk memnun hallerinden iyi kötü, belediyelerin yapması gerekeni devlet yapıyor hizmeti yapmazlar devlet sorarsa sorar halk zaten sormaz bunlara devletin bütün gelirini vermek lazım nede olsa Atatürk'ü agızlarından düşürüyorlar
    Cevapla
  • Ahmet başçavuş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu CHP'li ler çok alem yaaaa abicim İzmir depreminde hiç oralı bile olmadılar peşinden depremin olduğu yere 3-4 km mesafede olan Bornova belediyesi çok önemli bir açılış yaptı 29 Ekim'de nasil bir hizmet biliyormusunuz bir Atatürk heykeli vardı onu söküp yerine kendi deyimleriyle "daha büyük ve görkemli " yeni bir Atatürk heykeli diktiler şimdide depremin ilk gününden son günune kadar çalışan oradan ayrılmayan bakan a akıl veriyorlar gelde kızma bunlara
    Cevapla