Merkez Bankası'ndan yeni swap hamlesi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), TCMB, swap ihaleleri limitini yüzde 50'denn yüzde 60'a yükseltti. TCBM 22 Mayıs tarihli talimatıyla yüzde 40'tan yüzde 50'ye yükselttiği limitini bir kez daha artırdı.

Merkez Bankası'ndan yeni swap hamlesi
Merkez Bankası'ndan yeni swap hamlesi
GİRİŞ 26.11.2020 08:43 GÜNCELLEME 26.11.2020 10:09
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

TCMB, "Döviz Karşılığı Türk Lirası Swap ihaleleri yoluyla oluşturulacak TCMB toplam swap pozisyonu miktarı Döviz ve Efektif Piyasaları işlem limitlerinin yüzde 50'si ile sınırlı olup diğer limitlerden bağımsız olarak uygulanır. Banka bazında herhangi bir limit uygulanamaz" hükmünün "Döviz Karşılığı Türk Lirası Swap ihaleleri yoluyla oluşturulacak TCMB toplam swap pozisyonu miktarı Döviz ve Efektif Piyasaları işlem limitlerinin yüzde 60'ı ile sınırlı olup diğer limitlerden bağımsız olarak uygulanır. Banka bazında herhangi bir limit uygulanamaz' şeklinde değiştirildiğini duyurdu.

 

 

YORUMLAR 4
  • enes 3 yıl önce Şikayet Et
    sen şimdiden sat yükselmez düşer
    Cevapla
  • Omer 3 yıl önce Şikayet Et
    Yukselt yuksel bi anda 10 tl yaparlar yine
    Cevapla
  • yükselince 3 yıl önce Şikayet Et
    döviz satacağım, biraz daha yükselmesini bekliyoruM
    Cevapla
  • ismail 3 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat et terste kalma bu artış doların değer kazanması değil tepki alışları. Tüm Dünyada dolar değer kaybediyor bizim gibi gelişmekte olan ülke vatandaşları doları bir yatırım aracı olarak gördüğü için prim yapıyor.Her an ibre terse dönebilir. Elinde dolarınla kala kalırsın.
    Cevapla