Avukatlık ücretlerinin fiyatı değişti!

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre avukatlara sözlü danışma ücreti 540, yazılı danışma bin 125 ve dilekçe yazım ücreti 825 lira oldu.

Avukatlık ücretlerinin fiyatı değişti!
Avukatlık ücretlerinin fiyatı değişti!
GİRİŞ 24.11.2020 09:23 GÜNCELLEME 24.11.2020 10:31
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Türkiye Barolar Birliği tarafından hazırlanan yeni avukatlık asgari ücret tarifesi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

 

Buna göre, tarifedeki ücretler yaklaşık yüzde 20 oranında artırıldı. Büroda sözlü danışma ücreti 540, yazılı danışma bin 125 ve dilekçe yazım ücreti 825 lira oldu.

İcra Mahkemelerinde bin 240, Sulh Hukuk Mahkemelerinde bin 740, Sulh Ceza Hakimliklerinde takip edilen davaların vekalet ücreti ise bin 600 lira olarak belirlendi.

 

Ayrıca Tüketici Mahkemelerindeki davaların avukatlık ücreti 2 bin 40, Ağır Ceza Mahkemelerindeki davaların avukatlık ücreti de 8 bin 200 lira oldu.

YORUMLAR 8
  • Orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Mazlumu mağdur edenler ve onu savunan avukatlardan yapılan masraflar alınsa, dava süreci yıllarca gereksiz yere uzatılmasa, en azından davaları para kazanmak için kullananlar azalır.
    Cevapla
  • sdc 3 yıl önce Şikayet Et
    Neden bu kadar pahalı hasta olsan prof muayenesi bile bu kadar değil hukuk devleti diyoruz ama müvekkile gücümüz yetip tutamıyoruz bu paraların yarısı bile çok fazla
    Cevapla
  • ahmet duman 3 yıl önce Şikayet Et
    yazık bu millete nerede bu devlet?
    Cevapla
  • Mağdur 3 yıl önce Şikayet Et
    avukatsız halledebiliyorsan işine 1000 tl daha fazla ver kafan rahat olsun stresinden sıkıntısından uzak ol yer bitirir bu avukatlar adamı.
    Cevapla
  • ibrahim ilhan 3 yıl önce Şikayet Et
    bu isler cok yorucu..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle