Dolar/TL 8,0 seviyesinin üzerini gördü

Geçen hafta 7,62 seviyesinde kapanış yapan USD/TRY kuru, yeni haftaya yükselişle başladı ve dün %4 primle 7,95’e yükselmesinin ardından bugün de %1,5 primle 8,04’ü gördü.

 Dolar/TL 8,0 seviyesinin üzerini gördü
Dolar/TL 8,0 seviyesinin üzerini gördü
GİRİŞ 24.11.2020 13:04 GÜNCELLEME 24.11.2020 13:04
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomiyle beraber hukuk alanında da reformlar yapılacağını açıklaması piyasalarda oldukça olumlu karşılandı. Son olarak Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, Adalet Bakanı Gül ile görüştüklerini ve süreç için çalışmalara başladıklarını açıkladı. Piyasalarda ekonomi kadar bu kanatta yapılacak düzenlemeler de yakından takip ediliyor.

BDDK’nın aktif rasyosunu yıl sonunda kaldıracağını açıklaması da yine piyasalarca olumlu karşılandı ve tahvil, Türkiye CDS 5 Yıllık USD tarafındaki pozitif görünüm korunuyor, ancak kur cephesindeki hareket bu hafta TL negatif ilerliyor. PPK sonrası 7,51’e kadar gerileyen kur bugün 8,0 seviyesini aşmasının ardından 7,93’ten işlem görürken EUR/TRY kuru da 9,54’ü gördü. Gelişen ülke paralarının değer kazandığı işlem gününde TL negatif ayrışıyor ve TL, Güney Afrika randı, ruble, yen karşısında da %1 üzerinde düşüş yaşıyor.

YORUMLAR 13
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    niye faiz arttırdık o zaman anlamadım
    Cevapla
  • murat 3 yıl önce Şikayet Et
    boşuna faiz arttı yaw bırakın şu demokrasi ayaklarını spekülatörleri deşifre edip acımadan cezalandırın faizden kur dan nemalanan iş adamı kılıklı insanlara engel olun özellikle pandemi dolayısıyla düşük faizli kredileri geri çağırın
    Cevapla
  • aspnetturkiye.com 3 yıl önce Şikayet Et
    herşey berat albayra a bağlanıyordu nekadarda gerçekelerden uzak milletiz
    Cevapla
  • efe 3 yıl önce Şikayet Et
    aç kalınca dolar yiyecek halimiz yok. çıksın bakalım
    Cevapla
  • Evtal 3 yıl önce Şikayet Et
    Aç kalınca dolar yemiyorsun alış veriş i dolara bağımlı yapıyorsun
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Boş boş konuşmayın kardeşim bilgi sahibi olmadan fikir yürütüyorsunuz ancak. Türkiye ekonomisi dışa bağımlı. Bugün marketten veya pazardan aldığın meyvelerde, sebzelerde yani tarımsal ürünlerde bile kullanılan gübreden tut zirai ilaçlara kadar hep ithal.
    Cevapla
  • M..T 3 yıl önce Şikayet Et
    swap sorunu ve iç piyasadaki al satçıları engellemeden döviz kurunu zaptedemeyiz.Swapı lirayı al aşağı etmek için kullanan deusche bank gibi ekonomi teröristlerine bu yolları kapatmalıyız.Ayrıca döviz 7.50 deyken içeriden alım yapan ve piyasayı manipüle eden sözde vatanseverleri de ifşa etmek lazım.İç piyasada on milyon dolarlar düzeyinde alım yapan al satçı takımına artık ders vermenin zamanı geldi.Ha faizden kazanmışsın ha döviz hareketinden.Rantiye takımı artık paradan para kazanmanın ülkeye ihanetten başka bir şey olmadığını bilmeli.
    Cevapla
  • Bu ne lan? 3 yıl önce Şikayet Et
    İçerideki al-satçı seni dostundur. Sen al-sat için giren dış aktörden kork. Çok saçma bir yorum olmuş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle