Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala hakkında Bülent Arınç'ın 'Tahliye edilmesi lazım' sözlerine sert tepki gösterdi. Yarar, Arınç'ın yıllardır FETÖ'nün mağduru binlerce kişi için tek kelime etmemesini hatırlatarak 'Ama bugün çıkıp evine gelen KHK ile atılan bir FETÖ'cünün hakkını savunmakla ilgili konuşmanın onda birini onlar için acaba sarf etti mi' dedi.

İşte Mete Yarar'ın canlı yayındaki açıklamaları;

TÜRKİYE'DE BÜLENT ARINÇ ANKETİ YAPILSAYDI!

Bülent Arınç bu konuşmayı yapmadan önce bir anket yapsaydık Türkiye'de. Deseydik ki bütün partililere 'Bülent Arınç'ın Türkiye'deki karşılığı nedir?' Sizce ne kadar bir özgül ağırlık çıkardı. Bence hiçbir şey çıkmazdı. Çünkü özgül ağırlığınızın olabilmesi için önce eşit adalet dağıtmanız, eşit vicdanlı olmanız lazım. Kozmik oda, barikatlar, Ergenekon-Balyoz gibi mevzular varken o dönemin gazetecileriyle, hangileriyle helalleştin. Hangisiyle onların haklarının iade edilmesiyle ilgili bir süreçte onlar adına hak talep ettin. Yani dedi mi  "Ben o zaman  TBMM Başkanıydım. Onların haklarını iade etmekle ilgili uğraşamadım" Ama bugün çıkıp evine gelen KHK ile atılan bir FETÖ'cünün hakkını savunmakla ilgili konuşmanın onda birini acaba sarf etti mi. Operasyonlarda eşini, hayatını, her şeyini kaybedenler var, siz hiçbiriyle ilgili Bülent Arınç'tan en ufak bir konuşma duydunuz mu. Ben bugüne kadar duymadım. Ve o zaman da özgül ağırlığı olan bir makamı temsil ediyordu. TBMM başkanıydı.

İŞTE O ZAMAN KONUŞMAYA BAŞLADI

Ne zaman laf ettiğini söyleyeyim. kamuoyu aleyhine döndüğü anda. Ben rüzgar gülü adam istemiyorum. Ben herkes karşı çıkarken dik durmasını istiyorum.

"BİR DÖNEMİN FETÖ'CÜLERİYLE FETÖ'CÜ HAKİMLERİYLE BUGÜNÜN HAKİMLERİNİ AYNI KEFEYE KOYUYORSUN"

Zaman kavramı var. Helalleşmek gerekirse, ilk canı yananla helalleşirsin. Daha birisinin mahkemesi bitmedi. Diğerlerinin hayatı bitti. İdealleriyle 40 sene hayatlarında belki bir yere gelmek için dağ taş uğraşmış insanlarla ilgili tek bir söz söyledin mi. Bu süreç iki-üç sene sürmedi. Bu süreç onlarca yıl sürdü. Ve bu sürecin içersinde yeralanlarla ilgili sen büyük büyük cümleler hiç kurdun mu. Şimdi onların hepsi aklandı. Bir de üstüne üstün şu lafı söylüyorsun. Diyorsun ki, 'Geçmişte bu insanlarla ilgili karar verenlerle ayne  mertebeye koyuyorsun bugünün hakimlerini. Yani bir dönemin FETÖ'cüleriyle FETÖ'cü hakimleriyle bugünün hakimlerini aynı kefeye koyuyorsun ve aynı örnek üzerinden değerlendiriyorsun.

BÜLENT ARINÇ'IN SÖZLERİ BENİM İÇİN UZUN ZAMANDIR YOK HÜKMÜNDE

Diyebilirsin ki arkadaş 'Hukuk evrenseldir, ütfen kararlarınızı verin' örneğiiniz bile ilginç bir örnek. Ben o yüzden söylüyorum; Benim için gerçekten Bülent Arınç'ın söylediği her şey yok hükmünde. Çünkü hellalleşmeye doğru yerden başlayacaktı.

Yorumlar 23 Yorum Var
  • Halk 25.11.2020 00:03
    Halkın oyu ile o makama geldiğini unutup, halka tepeden bakan adamdan bir cacık olmaz. Kibir varsa bir insanda fazla söze gerek yoktur
  • tarık 24.11.2020 14:22
    yeter arkadaş,arınç aşağı arınç yukarı,senin devrin kapandı artık bunu kabul et,artık millet seni ve söylediklerini umursamıyor
  • cem 24.11.2020 13:35
    helal mete bey
  • Ergun 24.11.2020 12:50
    Bülent yunanistanda yada ermenistanda başbakan olabilir. Öz vatanı orasıdır
  • remat 24.11.2020 11:50
    ahmaktır.
Daha fazla yorum görüntüle