Bakan Pekcan açıkladı: Fiyat artışı yapan firmalara ceza yağdı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, sağlık, temizlik, gıda, elektronik ürün satışında fahiş fiyat artışı nedeniyle 208 firmaya yaklaşık 6,9 milyon lira idari para cezası uygulandığını açıkladı.

Bakan Pekcan açıkladı: Fiyat artışı yapan firmalara ceza yağdı
Bakan Pekcan açıkladı: Fiyat artışı yapan firmalara ceza yağdı
GİRİŞ 23.11.2020 11:18 GÜNCELLEME 23.11.2020 12:22
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Türkiye, pandemiyle küresel tedarik zincirlerindeki değişimlerin getirdiği yeni fırsatları en iyi şekilde değerlendirme potansiyeline sahip." dedi.

2020'de ihracatçıya 1,9 milyar lira, hizmetler sektörü ihracatına 588,3 milyon lira, toplamda 2,48 milyar lira destek ödemesi yapıldığını belirten Pekcan, şunları kaydetti:

"Türk Eximbank ihracatçılara yıl içerisinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 5 artışla 37,7 milyar dolar finansman desteği sağladı.2020'de, geçen yıllardan devir hariç 950 bin 922 esnaf ve sanatkara toplam 39 milyar 193 milyon lira faiz indirimli kredi kullandırıldı."

"208 FİRMAYA 6.9 MİLYON LİRA İDARİ PARA CEZASI UYGULANDI"

Pekcan, sağlık, temizlik, gıda, elektronik ürün satışında fahiş fiyat artışı nedeniyle 208 firmaya yaklaşık 6,9 milyon lira idari para cezası uygulandığını bildirdi.

Bakan Pekcan, "2021'de çek ve bonoların elektronik ortamda düzenlenmesine, kambiyo işlemlerine konu edilmesine imkan sağlayacak sistemi hayata geçireceğiz." diye konuştu.

"4 BİN 645 PARTİ GÜVENSİZ ÜRÜNÜN İTHALATINA İZİN VERMEDİK"

Pekcan, "İlk on ayda 1 milyon 515 bin parti ithal ürünü etkileyecek şekilde denetim yaparak 4 bin 645 parti güvensiz ürünün ithalatına izin vermedik." ifadelerini kullandı.

Bakan Pekcan, "Gümrük muhafaza ekiplerimizce yılbaşından bu yana 3 tanesi rekor niteliğinde yakalama ile sonuçlanan 234 operasyonda toplam 8 bin 100 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi." dedi.


"YOLUMUZA GÜÇLENMİLŞ ŞEKİLDE DEVAM EDECEĞİMİZE İNANIYORUZ"

Pekcan, "Yatırım ve ticaretteki yeni fırsatları değerlendirerek, küresel değer zincirleri içinde daha da belirleyici bir aktör olabileceğimize ve yolumuza güçlenmiş şekilde devam edeceğimize inanıyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR 12
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    ben bir esnafım trend yolda magazamız var 2549 tl sattıgımız ürün efsane cumaya özel 3641 tl yükseltilip x lanarak 2549 tl ye geri düşürülüyor ve insanlar indirim var diye kandırılıyor bilmeyen araştırmayan müşteri alıyor bi esnafa gitse ürün 2549 tl az pazarlıkla 2400 civarı ürüni alabilecek
    Cevapla
  • mişmiş 3 yıl önce Şikayet Et
    Aman göz açtırmayın. Hırs çok kötü bir şeydir. Dünyaları verseniz doymazlar. Sanayici ise, sanayici, marketse market, komisyoncu ise komisyoncu hiç birine göz açtırmayın. Malesef yine geç kaldınız, yine geç kalıyorsunuz.
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    lütfen marketlerdeki fiyat artışlarına bakın. Fahiş fiyat artıranların yanına her zaman kar kalıyor. Cezalar asla caydırıcı değil. Ceza kesildikten sonra hangi zamlar geri alındı lütfen açıklayın. Milletimiz teşekkür etsin. Hani gıda ürünlerinde hileli mal üretenlere hapis cezası gelecekti. hal kanunu çıkacaktı ne oldu. Tekrar seçim üstü milleti soymalarını mı bekliyoruz. Allah fakir fukaraya kolaylık versin. Her bakan kendi alanı içindeki sorunlara eğilse, ortada sorun kalmaz vesselam.
    Cevapla
  • reis 3 yıl önce Şikayet Et
    maalesef marketlerde fiatlar aynı
    Cevapla
  • Milliyetçi 3 yıl önce Şikayet Et
    Temel tüketim ürünü olan gıda ile ilgilenin sayın bakan dolar euro yükesiliyo gıdaya zam dolar euro düşüyor gıda aynı ceza kesip parayı vatandaşamı dağıtıyosunuz halkın cebinden çıkan fazlayı alıyosunuz vatandaşın karı ne ? Ceza ile olmaz sadece faiş fiyata kesin çözüm aracıların arada aldıgı kar’ı üretici alamıyo yazık Allah bu millete yardım etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle