Çin'den inanılmaz adım! Çağrıda bulundu: Tüm dünyada uygulansın

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, uluslararası seyahatleri açmak için QR kodlarını kullanacak "küresel bir mekanizma" çağrısında bulundu. Tüm dünya için uygulansın dediği adımda sağlık durumları görülebilecek.

Çin'den inanılmaz adım! Çağrıda bulundu: Tüm dünyada uygulansın
Çin'den inanılmaz adım! Çağrıda bulundu: Tüm dünyada uygulansın
GİRİŞ 23.11.2020 13:31 GÜNCELLEME 23.11.2020 13:31
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, hafta sonu Suudi Arabistan'ın ev sahipliğindeki G20 zirvesinde açıklamalarda bulundu. Jinping, dünyadaki tüm insanların sağlık bilgilerini içeren QR kodlara sahip olması gerektiği fikrini destekleyerek, bunun uluslararası seyahatleri eski haline getirmeye ve insanların hareketlerini takip etmeye yardımcı olacağını söyledi. 

 

Jinping, "Politikaları ve standartları daha uyumlu hale getirmemiz ve insanların düzenli akışını kolaylaştırmak için 'hızlı yollar' oluşturmamız gerekiyor" dedi.

NE İŞE YARAYACAK?

 

Kodlar, bir seyahat edecek kişinin sağlık durumunun belirlemesine yardımcı olmak için kullanılacak. Cep telefonları tarafından okunabilen barkodlarla karşı taraf kişilerin tüm sağlık durumlarını görebilecek. 

Jinping'in belirttiğine göre bu sayede birçok sektör çok hızlı bir şekilde normale dönecek ve seyahatler de eski haline dönerek açılacak. 

3 RENKTE KULLANILIYOR

QR kodları, Covid-19'un yayılmasını sınırlamaya yardımcı olmak için Şubat ayından beri Çin'de yaygın olarak kullanılıyor.  Otomatik olarak üretilen QR kodları, sağlık durumlarının göstergesi olarak sakinlere tahsis edilmişti. 

Yeşil kod, birinin özgürce seyahat etmesine izin verirken, turuncu veya kırmızı kod, birinin iki haftaya kadar karantinaya alınması gerektiğini belirtiyor.

Hangzhou şehri, vatandaşlara tıbbi geçmişlerine, sağlık kontrollerine ve yaşam tarzı alışkanlıklarına göre kişisel bir puan atamak için kullanılacak QR kod tabanlı uygulamanın kalıcı bir sürümünü yapmayı planladığını söyledi.

QR kodları başka yerlerde farklı şekilde kullanılıyor. Örneğin Singapur ve Avustralya'da, konut sakinleri alışveriş merkezleri, restoranlar ve iş yerleri dahil olmak üzere ziyaret ettikleri yerlere giriş çıkış yapmak için onları kullanarak sözleşmeli izleme için kullanılıyorlar.

İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARI UYARIYOR

Ancak İnsan Hakları savunucuları, kodların "daha geniş siyasi izleme ve dışlama" için kullanılabileceği konusunda uyarıyor.

YORUMLAR 23
  • Serdar 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu korona virüsün ta eylül 2019 italyada geldiğini tespit tabiki sonundan o zaman kim neyin nasaıl bir virüs olduğunna bilen yok. Birde o zaman uydu görüntüleride Çinin Wuhan kentinde yoğzn hastane trafiki olduğuna. Işin gerçegi Çinli komunistler virüsü gizleyip örtbas edip virüse dünyayı yayıyorlar. Zaten bu çin komunistlerde insanın değeri sıfır. Mao zamanında 80 milyon çinlì kültür devrimi zamanında çinli vatandaş açlıktan ölüyor.
    Cevapla
  • ertugrul 3 yıl önce Şikayet Et
    dedikleri her seyi yapacaklar avrupadaki butun liderler yahudilerin gudumunde yillarca her yere yerlestirdiler abd desen zaten yahudilerin elinde her seyi uygulamaya basliya aklar
    Cevapla
  • ismail 3 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle karşıyım.gerekirse hiçbir seyehat aracı kullanmam. zaten amaçladıkları buydu.insanları kominist ve dinsiz çin gibi bir milletin yönledirmesini asla kabul etmiyorum .SONUNDA AĞIZLARINDAKİ BAKLAYI ÇIKARDILAR
    Cevapla
  • Ati 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok istismara açık bir durum, iyi niyetlerle oluşturulur bir şeyler de gerçek niyet, hedef başka olur. Çın in tek düşündüğü herkesi tam baskı altında tutmaktır. Ben sağlık durumumu, zaaflarımı hiç kimseyle paylaşmak istemem. Hasta olmadığı halde öyle gösterilip kısıtlamalara ya da hastalığının sürekli hatirlatilmasiyla psikolojik baskıya , huzursuzluğa maruz kalabilir insan. Mesela atlattığı bir kanseri sürekli karşısına çıksa, hasta modundan çıkabilir mi o kişi. Insanlar hastalık bahanesiyle tam anlamıyla birilerinin kontrolü altında tutulacak, yeni şeyler duymaya hazır olalım bakalım arkasından ne gelir.
    Cevapla
  • Mahmut 3 yıl önce Şikayet Et
    Çıban başı çin zaten sizin yüzünüzden bu hale geldi dünya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle