Efsane yatırımcıdan Türkiye açıklaması

“TCMB'nin faiz kararını artırması iyi oldu, liranın değer kaybı önlendi” diyen Mobius, faiz artışının Türkiye'nin faydalanacağı bir ortam yaratacağını ifade etti.

GİRİŞ 20.11.2020 08:58 GÜNCELLEME 20.11.2020 09:44
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Ünlü yatırımcı Mark Mobius, Merkez Bankası’nın politika faizini 475 baz puan artırarak yüzde 15'e çıkarmasının piyasalarda olumlu karşılandığını söyledi ve söz konuşu artışın Türkiye'ye fayda sağlayacak bir ortam oluşturduğunu ekledi.

 

 

Mobius, Bloomberg HT’ye verdiği demeçte, “Türkiye'ye güvenimizi kaybetmedik. Türk hisselerini içeren bir portföyümüz var. Yaşanan problemlere rağmen hisselerin iyi bir şekilde ilerleyeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Mobius, daha fazla Türk varlığı alma planları hakkındaki soruya, Türkiye’deki ve diğer gelişen piyasalardaki mevcudiyetlerini artıracaklarını söyledi.

 

 

Uluslararası yatırım bankası JP Morgan'ın ise raporunda, yeni Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın görevine kararlı başladığını ve yapılan 475 baz puanlık faiz artışının ihtiyatlı bir hamle olduğu ifade edildi.

KAYNAK: DÜNYA
YORUMLAR 23
  • Büşra Özdal 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu ülkede sol kesimin sesi çıktığı kadar, müslümanların sesi çıkmadıkça, sol kesim borazanı ötmeye devam edecek! İslamın dediği değil, onların dediği olacak.!
    Cevapla
  • Afk 3 yıl önce Şikayet Et
    Efsaneliği küresel baronlara hizmeti kadardır. Faiz artırımından millete fayda gelmez sadece küresel tefeciler kazanır.
    Cevapla
  • Kerem 3 yıl önce Şikayet Et
    Kan emici vampirler. Faizle sömürdüğünüz paraların 1 kuruşundan bile hayır görmeyin inşallah.
    Cevapla
  • Furkan 3 yıl önce Şikayet Et
    nihayet dediklerini yaptırdılar... ama izim milletimzde amma mızmızlandı... dolar çıkıyormuşta, maaşlarının değeri düşüyormuş, falan... ülkenin en büyük sağlık problemi obezite, chpliler tutturmuş" insanlarını karnı aç" operasyonu çekiyor...
    Cevapla
  • Kafir dediyse 3 yıl önce Şikayet Et
    faiz lobisi !kafir faiz artisini ovuyorsa kesin bir yanlislik vardir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle