İBB'nin rekor zamlarına sert tepki!

İBB Meclisi'nde görüşülen İBB 2021 yıl bütçesi ile ilgili görüşlerini açıklayan AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, İBB'nin 2021 yılı bütçesinde yer alan verilere göre İBB'nin önümüzdeki yıl kiracıları için fahiş kira ve vergi artışı yapacağını belirterek tepki gösterdi.

İBB'nin rekor zamlarına sert tepki!
İBB'nin rekor zamlarına sert tepki!
GİRİŞ 19.11.2020 21:35 GÜNCELLEME 19.11.2020 21:37
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Bütçede yer alan rekor zamlar ve yapılan israfın üzerinde duran Göksu, "Bu bütçede rekor zamlar var. 'İstanbul’da hayatı ucuzlatacağız' diyerek halkımızdan oy isteyenlerin yetki alanlarındaki her şeye fahiş zamlar planladıklarını görüyoruz. Zaten bunun ilk örneğini İSKİ’nin su zammı talebinde gördük. Onu şimdilik erteledik. Sırada yüksek vergi artışı var. 2021 yılı bütçesinde vergi gelirlerinde % 37 artış öngörülmüş.

 

 

KİRALARA YÜZDE 150 ZAM

Pandemi sürecinde esnaf ayakta zor dururken kiralarda % 150 oranında artış var. Bütçede çok büyük israf var. İki senede bütçe yaklaşık % 25 artmış. Mal ve hizmet alımları bütçesi ise % 70 artmış. Daha fazla miktarda ve çok daha fazla fiyata araç kiralanacak. Daha fazla reklam ve tanıtım harcaması yapılacak. Dışarıdan satın alınan her şey % 70 daha fazla ve pahalı alınacak. Yani yandaşlara fazladan kaynak aktarılacak. 2021 yılı bütçesinde yatırımlar geçen seneye göre % 5 azalmış. İşçi ücretleri % 9 azalmış. Temsil ve Tanıtma Giderleri % 104 artmış. Daha fazla şişe açma parası ödenecek. Bir yemeğe kişi başı 6395 TL yerine çok daha fazlası ödenecek. Ve senaryodaki antrikot gelecek, musakka köyüne geri dönecek" şeklinde konuştu.

 

 

YORUMLAR 9
  • doğruya doğru 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunu hakettik yalanlara inananlar şimdi saç baş yolluyorlar
    Cevapla
  • TR TEKTİR 3 yıl önce Şikayet Et
    Srn karışma Teyvik başkan...HERŞEY ÇOK GÜZEL OLUYO
    Cevapla
  • DİRİLİŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    İstanbulun 5 yılı heba oldu ona üzülüyorum.Çok yazık cooook.
    Cevapla
  • serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    sanane be adam, 3 gün sonra her suçu size atıp yine seçim kazanacak değil mi bu herif, bırak oy verenler düşünsün. anladık sen de diğerlerini koruyorsun ama bu iş böyle olmuyor ki
    Cevapla
  • Atakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Vakiflarin ve belediyelere ait dükkanlar cuzi olarak kiraya veriliyor kiralar özel mülklere yakın olmalı adamını ayarlayan dükkanları üç kuruşa kiralıyor yıllarca kimse kimseyi kandırmasın mesele o bu mevzusu değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle