Soros’tan Wall Street’in en karanlık şirketine yatırım

Wall Street’in en çok tartışılan ve en karanlık büyük teknoloji şirketi olarak bilinen Palantir, kurucu isimlerinden birisi olan Peter Theil liderliğinde Eylül ayında halka açılmıştı. CNN’in haberine göre Wall Street’in iki yatırım devi şirketin hisselerine dev yatırımlarda bulundu.

Soros’tan Wall Street’in en karanlık şirketine yatırım
Soros’tan Wall Street’in en karanlık şirketine yatırım
GİRİŞ 17.11.2020 16:41 GÜNCELLEME 17.11.2020 16:43
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

George Soros tarafından yönetilen Soros Fund Management yatırım firması ve aktivistliğiyle ön plana çıkan yatırımcı Dan Loeb tarafından yönetilen Third Point yatırım firması cuma günü Palantir hisselerine dev yatırımlarda bulundu.

 

 

Soros’un firması şirketin 18,5 milyon hissesini satın alırken Third Point ise 2,4 milyon hisseyle yetindi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) verilerine göre Soros’un yatırımı yaklaşık 175,3 milyon dolar değerinde. Palantir’in hisse senetleri an itibariyle hisse başına 16 doların biraz aşağısında işlem görüyor. Yani Soros’un yatırımı şu anda 294 milyon dolara ulaşmış gözüküyor.

 

 

Palantir New York borsasında var olan bir hisse üzerinden doğrudan halka arz oldu. Bu şirketin geleneksel halka arzlarda olduğu gibi yeni hisse satmasına gerek olmadığı anlamına geliyor. Söz konusu yöntemin benzerini Spotify ve Slack şirketleri de uygulamıştı.

Palantir hisseleri direkt listelendirildiği gün hisse başına referans fiyatı olan 7,25 doların iki katından fazla değer kazandı. Şirketin şu anki yaklaşık değeri 30 milyar dolar.

Dünya çapında birçok hükümetin ilgisini çeken ve ürün sağlayan şirket, korona virüsün yayılması ve aşıların potansiyel dağılımı hakkında verilerin izlenmesinde yardımcı olmuştur.

Ancak Palantir’in tartışmalı olmasının sebebi ABD istihbarat birimleriyle ilişkisi ve takip ettiği geniş veri hazinesinden kaynaklanıyor. Bu durum tüketici gizliliği konusunda şüphelerin ortaya çıkmasına neden oluyor.

YORUMLAR 11
  • s€d@ 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu haline bi bak, daha ölmeden cehennemin yüzünü göstermiş Yüce Allah sana
    Cevapla
  • Gakko 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu siyonist hayduta bir bakın Allah belasını vermiş cehennem zebanisine dönmüş ne korkunç
    Cevapla
  • Aslan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bi geberde kurtulsun dunya
    Cevapla
  • Dervaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu niye gebermiyor şeytanın hizmetkarı Ateş seni çağırıyor
    Cevapla
  • Kara Şahin 3 yıl önce Şikayet Et
    Tipe bak aynı iblis gibi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle