Elon Musk için hareketli hafta: Serveti bu yıl 90 milyar dolar arttı

Tesla ve SpaceX'in kurucusu Güney Afrikalı girişimci Elon Musk'ın kişisel serveti 15 milyar dolar yükseldi. Amerika'da faaliyet gösteren SP 500 endeksine dahil edileceği haberi sonrası Tesla hisseleri de yüzde 14'e varan değer kazandı.

Elon Musk için hareketli hafta: Serveti bu yıl 90 milyar dolar arttı
Elon Musk için hareketli hafta: Serveti bu yıl 90 milyar dolar arttı
GİRİŞ 17.11.2020 10:58 GÜNCELLEME 17.11.2020 10:58

Teknolojici girişimcisi Elon Musk’ın birden çok konuyla gündeme geldiği son bir haftada, SpaceX ve Tesla’nın yöneticisinin kişisel serveti 15 milyar dolar yükseldi.

Konuya ilişkin olarak dün Tesla'nın S&P 500 endeksine kabul edildiği açıklandı.

Bu gelişmenin yanı sıra SpaceX’in operasyonuyla dört astronot başarılı bir fırlatmayla birlikte Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderildi.

SpaceX’in operasyonundan bir gün önce Musk’ın grip belirtileri sebebiyle yaptırdığı dört Covid-19 testinden ikisi pozitif, ikisi de negatif çıkmıştı.

Tesla'nın, Amerika'da faaliyet gösteren ve değeri en yüksek 500 şirketin hisse senetlerinden oluşan S&P 500’e girmesiyle birlikte hisseleri yüzde 14 değer kazanırken firmada yüzde 20 payı bulunan Elon Musk’ın kişisel serveti 117.5 milyar dolara tırmandı.

Musk’ın kişisel serveti sadece bu sene, geride kalan 11 ayda, 90 milyar dolar yükseldi.

Daha önce, eylül ayında S&P 500’e kabul edilmeyen Tesla şimdi kabul edildi ve 21 Aralık’tan itibaren bu indekse işlem görmeye başlayacak.

Californiya merkezli Tesla, 400 milyar doları aşan piyasa değeriyle bu endekse giriş yapan en hacimli firma konumunda olacak.

Tarihindeki bilançolarda çoğunlukla zarar olan Tesla, son dört çeyrekte kâr açıklamayı başararak S&P 500’e kabul edildi.

Öte yandan Tesla her ne kadar en değerli otomobil firması konumuna gelmiş olsa da rakibi olan otomobil devlerine kıyasla çok daha az otomobil üretip teslim edebiliyor.

Firmanın Amerika’nın yanı sıra Çin'de de bir fabrikası bulunuyor