Suudi Arabistan, Irak'taki tarım yatırımlarından vazgeçti

Suudi Arabistan yeterli su olmadığı gerekçesiyle Irak'taki tarım yatırımlarından vazgeçti. Irak televizyon kanalına konuşan Tarım bakanı Muhammed Kerim, Suudi Arabistan'ın 50 yıl yetecek su varlığı şartıyla hayvancılık alanında yatırım yapmaya niyetlendiğini ancak 5 yıl yetecek su bulunduğunu kaydetti.

Suudi Arabistan, Irak'taki tarım yatırımlarından vazgeçti
Suudi Arabistan, Irak'taki tarım yatırımlarından vazgeçti
GİRİŞ 16.11.2020 17:15 GÜNCELLEME 16.11.2020 17:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Irak Tarım Bakanı Muhammed Kerim, ülkenin güney ve güneybatısındaki çöl bölgesinde tarım ve hayvancılık için hazırlanan 1 milyon 700 bin dönümlük araziye Suudi Arabistan'ın yatırım yapmaktan vazgeçtiğini açıkladı. 

Irak İnews televizyon kanalına konuşan Kerim, Suudi Arabistanlıların, çöl bölgelerine yatırım yapmaya niyetli olduklarını ancak su kıtlığından dolayı bundan vazgeçtiklerini söyledi.

Musenna vilayetinde 400 bin dönüm, Necef'te 600 bin dönüm ve ülkenin batısındaki Enbar vilayetinde yaklaşık 700 bin dönümlük araziyi hazırladıklarını ifade eden Kerim, Suudi Arabistanlıların, 50 yıl yetecek su varlığı şartıyla hayvancılık alanında yatırım yapmalarının beklendiğini ancak 5 yıl yetecek su bulunduğunu kaydetti.

İki ülke arasında son haftalarda yoğun heyet ziyaretleri sonucunda birçok alanda çeşitli anlaşmalar imzalanmıştı. 

YORUMLAR 1
  • med 3 yıl önce Şikayet Et
    bizim akarsu kenarlarına biraz mera yapın da hayvancılık gelişsin. mera hayvanılığı hem ucuz hem sağlıklı. Bu tarım bakanının bir plan bir projesi var mı acaba? İthal edilen tarım ürünlerini içerde üretmek için tarım alanı tahsis edin özel sektör yapmıyorsa devlet yapmalı. Araziler boş boş yatıyor.
    Cevapla