Türkiye'de üç yatırım için kapı aralandı! Biri dünya devi Samsung...

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli ve yabancı yatırımcılara çağrısına ilk yanıtlar gelmeye başladı. Üç büyük firma Türkiye'de yatırım yapmak için temaslara başladı

Türkiye'de üç yatırım için kapı aralandı! Biri dünya devi Samsung...
Türkiye'de üç yatırım için kapı aralandı! Biri dünya devi Samsung...
GİRİŞ 15.11.2020 09:07 GÜNCELLEME 15.11.2020 09:07
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Elektronik dev Samsung'un Türkiye'de tablet ve telefon üretmek istediği, bu yönde girişimleri olduğu belirtildi. Geleceğin teknolojisi olan elektrikli otomobillerin en önemli aksamı haline gelen pilleri üreten en büyük firmalardan biri de Türkiye'de yatırım yapma düşüncesini iletti.

 

 

Yine bir otomobil firmasının daha Türkiye'de fabrika kurmak için girişimler bulunduğu bildirildi. Türkiye Varlık Fonu'nun, Ceyhan'da 10 milyar dolarlık yatırım ile petro- kimya ürünleri üretmek için kuracağı rafinerinin temelinin de yaz aylarında atılması bekleniyor. Rafineri ilk etapta ekonomiye yıllık 1.5 milyar dolarlık bir katkı sağlayacak.

İŞ DÜNYASI İÇİN YENİ PAKET
Pandeminin yaralarını sarmaya ve bu süreçte dünyanın önemli üretim üstlerinden biri olmaya çalışan Türkiye'de, önümüzdeki dönemde özellikle yatırım ve istihdam anlamında adımlar atılacak. Başkan Erdoğan ve ekonomi kurmayları, büyük firmaların sahipleri, KOBİ'ler, esnaf, TOBB ve diğer kurumlar ile bir araya gelecek. Bu toplantılarda, varsa yaşanan sıkıntılar, talepleri, yeni yatırımlar için neler yapılabileceğine ilişkin görüşlerini dinlenip, talepler alınacak. Türkiye, yabancı yatırımcıları çekmek için de gereken adımları atacak. Erdoğan'ın "bize güvenin ve yatırım yapın" çağrısına paralel olarak bazı kolaylıklar devreye sokulacak.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 29
  • bilgisayarda isteriz 3 yıl önce Şikayet Et
    Samsung dan sadece tabket ve telefon degil ayni zamanda sabit diz ustu note book bilgisayarlarda uretmeli samsung
    Cevapla
  • cem 3 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı olsun türkiyemize durmak yok yola devammmmmm ne mutlu müsliman türk milletine
    Cevapla
  • Temenni 3 yıl önce Şikayet Et
    Bugünün işçisi yarının patronu. İnşallah.
    Cevapla
  • Yerli ve Milli 3 yıl önce Şikayet Et
    Bilgisayar donanımları üreten şirketlere büyük teşvikler vermeliyiz, hiç konuşulmuyor ama Türkiye'nin parası bilgisayar donanımları(İşlemci,Ekran Kartı, Ram, Anakart, SSD, Hard Disk vb) yüzünden yurt dışına çıkıyor.. Bir şekilde elektrik-elektronik şirketlerini ülkemize çelmeliyiz, en çok döviz kaybı bunlar sebebi ile oluyor çünkü.
    Cevapla
  • Gültekin 3 yıl önce Şikayet Et
    Küçük dijital malzemelerin nakliyatı kolay olduğundan hiçbir zaman Türkiye'de üretim yapmazlar.Çünkü Çin'de işçilik daha ucuz.Bizim onlara vereceğimiz teşviki Vestel'e versek daha iyi olur görüşündeyim.
    Cevapla
  • haldun 3 yıl önce Şikayet Et
    Vosvogende yatirim yapiyodu noldu ,birakin bu isleri
    Cevapla
  • Meçhul 3 yıl önce Şikayet Et
    Vosvos zamanında emisyon dayağı yemiş firma, birde elektriklisini hiç görmedim, yatırımını çevresinin menfaatini düşünmeden sırf cebine yaptıysa ne yapalım egzozda ölek mi yani?
    Cevapla
  • Mülayim 3 yıl önce Şikayet Et
    Devrim otomobilini itibarsızlaştıran sömürge evlatları umarım bunu anlarlar
    Cevapla
  • Malazgirt...71 3 yıl önce Şikayet Et
    Önce doğru öğrenelim.... Volkswagen..... Noldu değil ; ne oldu
    Cevapla
  • ......... 3 yıl önce Şikayet Et
    Artik zorunami gitti yoksa......
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Seni burada olumsuz yorum yapman için görevlendirenler şunu iyi bilsinler ki ; Bu güzel ülke size inat daha da güçlenecek.Siz batının kulu olarak ölüp gideceksiniz.
    Cevapla
  • trk 3 yıl önce Şikayet Et
    Zoruna mı gitti...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle