Türkiye'den enerjide büyük adım! Dönmez duyurdu: 2023'te devreye alınacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Modernizasyonu tamamlanarak Mersin/Taşucu limanından ayrılan Kanuni sondaj gemimiz 2021'in ilk aylarında Karadeniz’de faaliyete başlayacak. Hedefimiz cumhuriyetimizin 100. yılında Akkuyu NGS’nin ilk ünitesini devreye alarak diğer ünitelerin de birer yıl arayla 2026 yılı sonuna kadar işletmeye alınmasıdır." dedi.

GİRİŞ 11.11.2020 11:37 GÜNCELLEME 11.11.2020 12:30
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Bakan Dönmez'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 

 

2020'nin ilk dokuz ayında üretilen elektriğin yaklaşık yüzde 46’sı yenilenebilir enerji kaynaklarından, yüzde 34’ü kömürden, yüzde 19’u doğal gazdan, geri kalanı ise diğer kaynaklardan sağlanmış olup, yerli ve yenilenebilir kaynakların payı yüzde 61 olarak gerçekleşmiştir.

2000’li yıllarda 12 bin megavat seviyelerinde olan yenilenebilir enerji kaynaklı kurulu gücümüz 2020 Eylül sonunda yaklaşık 47 bin megavata ulaşmış olup, toplam kurulu gücün yarısından fazlası yenilenebilir enerji kaynaklarından oluşmuştur.

 

 

Güney Gaz Koridoru’nun ana omurgasını oluşturan TANAP Projesi üzerinden 2020 Eylül sonu itibarıyla ülkemize yaklaşık 7 milyar metreküp gaz sevkiyatı gerçekleşmiştir.

170 bin metreküp depolama ve günlük 28 milyon metreküp gazlaştırma kapasiteli yeni FSRU gemisi Ertuğrul Gazi yıl sonunda ülkemizde olacak.

AKKUYU 2023'TE DEVREYE ALINACAK

Hedefimiz cumhuriyetimizin 100. yılında Akkuyu NGS’nin ilk ünitesini devreye alarak diğer ünitelerin de birer yıl arayla 2026 yılı sonuna kadar işletmeye alınmasıdır.

16 BİN METRE SONDAJ YAPILDI

Karada ve denizde yürütülen hidrokarbon arama ve üretim faaliyetleri kapsamında 2020'nin ilk dokuz ayında 3’ü denizde 73’ü karada olmak üzere 76 adet arama, üretim ve tespit kuyusu açılmış olup, yaklaşık 186 bin metre sondaj yapılmıştır"

Modernizasyonu tamamlanarak Mersin/Taşucu limanından ayrılan Kanuni sondaj gemimiz 2021'in ilk aylarında Karadeniz’de faaliyete başlayacak

YORUMLAR 8
  • Sevgi 3 yıl önce Şikayet Et
    Enerji sistemleri mühendislerinin ne zaman iş alımı yapılacak sayın bakanım gençler sizden umut bekliyor belki gençlerimize bir iş kapısı açılırsa sayenizde yüzleri güler şimdiden teşekkürler
    Cevapla
  • Turfab 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin başka ülkeye ittihatçı kalmadı fazla 2023 Euro dolar bence 2.5 cm yüksek olmaz sahada düşük olabilir
    Cevapla
  • ALİ 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım Türkali kuyusundan Doğalgaz müjdesini ne zaman vereceksiniz İnşaAllah ?dört gözle bekliyoruz.
    Cevapla
  • Terazi 3 yıl önce Şikayet Et
    bu Akkuyu, elin gavurunun bizim memlekette kurduğu, kendi fiyatını kendi belirleyeceği, hiç bir şekilde devletle alakası olmayan, özerk bağımsız bir özel şirket işletmesi değil mi? Sanki devlet buna sahip oluyormuş gibi lanse ediliyor da.. esasen Volkwagen'in Türkiyede fabrika kurması otomobil üretip satması ile aynı karakterde bir yatırım.
    Cevapla
  • Volkan 3 yıl önce Şikayet Et
    dostum çevremizde gerçekleşem hadiselere bakılarak yapılabilecek en iyi proje şekli budur. herkes kafasından devlet yönetiyor. doların kuruyla ekonomi takibi yaparsanız bu gibi çıkarımlar elde edebilirsiniz. daha çok söylenecek var ama bu yaklaşımdan sonra gerek yok sanırım.
    Cevapla
  • Hakikat 3 yıl önce Şikayet Et
    Yap işlet devret son dönemde yapılan yatırımlar hep nöyle
    Cevapla
  • Enes 3 yıl önce Şikayet Et
    inşallah zamanla faturalara da yansıyacak...
    Cevapla
  • Mardinli 3 yıl önce Şikayet Et
    Zam olarak mı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle