Volkswagen yatırım kararını duyurdu! İşte seçtiği ülke

Temmuz ayında Türkiye yatırımından vazgeçtiğini duyuran Alman otomotiv üreticisi Volkswagen, geçen yıl Manisa'da planladığı yatırımı Slovakya'ya yapacağını açıkladı. Şirketin CEO'su Herbert Diess tarafından yapılan açıklamada, şirketin ülkedeki Bratislava fabrikasında kapasite artırımına gideceği kaydedildi.

GİRİŞ 11.11.2020 08:53 GÜNCELLEME 11.11.2020 17:39
Bu Habere 106 Yorum Yapılmış

Türk otomotiv endüstrisinin merakla beklediği haber geldi. Daha önce coronavirüs salgını sebebiyle fabrika kararını erteleyen Volkswagen, yatırımının resmen Slovakya'ya yapılacağını açıkladı. 

 

Bu açıklama direkt olarak Volkswagen CEO'su Herbert Diess'a ait. Automobilwoche ekibine konuşan yönetici, coronavirüs salgınını ardından talebin düştüğüne vurgu yaparak ellerindeki üretim kapasitesinin yeterli olduğunu belirtti. Yani Alman üretici yeni bir fabrika açmak yerine, halihazırda Slovakya'da bulunan tesisini güçlendirmeye karar verdi.

Volkswagen Touareg, Audi Q7, Audi Q8 ve Porsche Cayenne gibi modelleri üreten Bratislava tesisi, yaklaşık 1 milyar euro yatırım ile güçlendirilecek. Volkswagen bu tesise yeni bir üretim bandı ekleyerek fabrikayı genişletmek istiyor.

 

Daha önce Manisa'da kurulması planlanan bu tesis, Volkswagen Passat ve Skoda Superb üretimi yapacaktı. Fabrikanın yıllık 300.000 araç üretmesi ve istihdam yaratması bekleniyordu. Fakat bu karar ile birlikte Passat ve Superb'in üretimi de Bratislava'ya kayacak.

YORUMLAR 106
  • Sözün özü 3 yıl önce Şikayet Et
    Almayın alman malını , yatırım nasıl türkiye ye kayıyor görün.tepki verilmezse etki üretilmez.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanyada işsizlik ve iflaslar koronadan dolayı rekora koşuyor. Almanyanın Türkiyeye eli mahkum ama Yahudiler bunların önünü kesiyor. Dolayısıyla Almanya işgal altında. Fakat bu tarafını pek bahseden olmaz. Bunlar görünmeyen tarafı.
    Cevapla
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanya kimsenin güdümünde falan değil millet abartıyor. ABD’nin ve özellikle ABD’nin hamisi olan Yahudiye rağmen Rusya ile doğalgaz anlaşmasına gider miydi ? Yahudi güdümünde değil diyelim bizle can ciğer mi olacaklar ? Nazilerin Türkiye’yi işgal planı var ve hatta bunların resmi dökümanları bile var isterseniz bi araştırın. Almanya Yahudi güdümünde kendinizi böyle mi kandırıyorsunuz ?
    Cevapla
  • Yurttaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Alman malları hem pahalı hem çok bozuluyor. Tam bir para tuzağı
    Cevapla
  • Hakkı 3 yıl önce Şikayet Et
    Milliyetçi olursak herzaman ülkemiz ve insanımız kazanır bende ülkemin arabasını alıcam sabırsızlıkla bekliyorum inşallah ucuz arabada üretilirki tüm halkımız yararlanır ve tüm dünyaya sürümden kazanarak satış yapabiliriz
    Cevapla
  • erdalos 3 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyenin bazı markalara kota veya ambargo koyması gerekir artık. Japon ve kore gibi yabancı devletlerin emperyalist olmadıkları için malları tercih edilmeli yerli üretim arabalar çeşitlenip teşvik edilmeli. lüks araba merakı ülkeden kaldırılmalı araba dediğin ayağını yerden kesiyorsa yeterli bence çok pahalısına konforlusuna gerekte yok. bu tür arabaların hem vergisi çok hem yedek parçası pahalı. Türkiyede birkaç kişi hava atacak diye alınmamalı bu arabalar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle