Erdoğan açıkladı: Kahramanmaraş-Göksun arasındaki mesafe düşüyor

Kahramanmaraş - Göksun yolu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tüm Türkiye'nin gurur abidesi olacak bir eserin açılışının heyecanını yaşıyoruz" dedi.

GİRİŞ 07.11.2020 16:33 GÜNCELLEME 07.11.2020 21:40
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesafenin tünelle 80 dakikadan 41 dakikaya düştüğünü belirtirken, "Bu yolun ismini Edebiyat Yolu olarak belirledik" dedi.

Edebiyat yolu

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları;

Bugün Kahramanmaraş'ta Tüm Türkiye'nin gurur abidesi olacak bir eserin açılışının heyecanını yaşıyoruz.  Bu proje stratejik bir yatırımdır. 61,1 km uzunluğundaki bu yolda 11 çift tüp tüneli, 6 adet köprülü kavşak bulunuyor. Bu yolun ismini Edebiyat Yolu olarak belirledik. 

Kahramanmaraş Göksun arasındaki 80 km'lik mesafe 80 dk'da geçiliyordu. Şimdi bu yolun mesafesini 16 km kısalttık, seyahat süresini 41 dakikaya indirdik. Zamandan 75 milyon TL, akaryakıttan 55 milyon TL tasarruf ediyoruz. Edebiyat Yolu Kayseri, Kahramanmaraş, Gaziantep Devlet Yolu ile birleşiyor. 

Engellere aldırmadık, önümüzü kesmeye çalışanlara boyun eğmedik. Yaptığımız okullarla, üniversitelerle, yollarla, konutlarla, barajlarla şehirlerimizin çevresini değiştirdik. Üretimi büyüterek ülkemizin gücüne güç katarak çağ atlattık. 

2002 ile bugün mukayese edildiğinde 18 yıl öncesine göre Türkiye daha dengeli bir yapıya kavuşmuş, illerimiz arasındaki altyapı fark azalmıştır. Ankara'da ne varsa Hakkari'de o vardır. İstanbul'da İzmir'deki kardeşlerimiz hangi imkanlara sahipse Adıyaman'daki vatandaşlarımız aynı imkanlara sahiptir. 

Yatırımlarımızda sadece adaletsizlikleri gidermedik. Her ferdin devletine güvenmesini sağladık. 

YORUMLAR 63
  • Çorumlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Tosya Iskilip yolu açılırsa İstanbul 1,5 saat Çoruma yaklaşıyor. zaman yakıt tasarrufu müjde bekliyoruz müjde
    Cevapla
  • Esma 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah sana uzun ömürler versin Reis
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu tünelin cikisinin oldugu köylüyüm.kac Kisi trafik kazasinda Öldü kac cocuk yetim kaldi Ben biliyorum.simdi 10 Dk.benim köye variyosun dümdüz yol..Allah razi olsun basda Cumhur Baskanimizdan ve emegi gecen herkesden ..hayirli olsun sehrimize
    Cevapla
  • Yunus Colak 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayir Olsun Bütün Emegi gecenlerden Allah Razi Olsun
    Cevapla
  • Bamsi 3 yıl önce Şikayet Et
    Paralidir yine ,bu ulkede bedava iyi bir yol yok
    Cevapla
  • Cem 3 yıl önce Şikayet Et
    Saban bey, Almanya'da paralı hiç bir yol yok, İsvicre'de ise çok cüzzi bir fiyata (40 İsvicre Frankı) yıllık pul var. Laf olsun diye yazmayın.
    Cevapla
  • Ben benim 3 yıl önce Şikayet Et
    Boş yapma,gel Sinop'tan Artvin'de parasız
    Cevapla
  • Saban. 3 yıl önce Şikayet Et
    Bay Bamsi. Avropa ve Amerikada parasiz yol varmi acaba?Devlet version siz yeyin oylemi'?
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    gözüne dizine dursun. anadolunun her tarafı bölünmüş yol dolu ve hepsi de parasız. paralı olanlar otobanlar. hepsinin de alternatifi var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle