İndirim günlerinde dolandırıcılara dikkat!

Kara Cuma, Siber Pazartesi, 11.11 indirimleri ve yılbaşı fırsatları gibi, yüzlerce e-ticaret sitesi ve markanın kampanyalı satışlara başlayacağı 3 aylık indirim çılgınlığı dönemi başladı.

İndirim günlerinde dolandırıcılara dikkat!
İndirim günlerinde dolandırıcılara dikkat!
GİRİŞ 07.11.2020 14:14 GÜNCELLEME 07.11.2020 18:28
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Kara Cuma, Siber Pazartesi, 11.11 indirimleri ve yılbaşı fırsatları gibi, yüzlerce e-ticaret sitesi ve markanın kampanyalı satışlara başlayacağı 3 aylık indirim çılgınlığı dönemi başladı. Siber dolandırıcılar da son hazırlıklarını yapıyor.

 

 

TÜKETİCİYE UYARILAR

Ticimax E-ticaret Sistemleri Kurucusu Cenk Çiğdemli, sadece indirim günleri için kurulan paravan sahte e-ticaret sitelerinin reklam tuzağına düşülmemesi gerektiğini vurgulayarak, “Vatandaşı internet üzerinden veya sms, e-posta aracılığıyla, örneğin 2 bin liralık elektronik ürünlerin 200 liraya düştüğü gibi gerçekdışı kampanya reklamlarıyla kandırmaya çalışan paravan e-ticaret siteleri var. Gerçek olamayacak kadar büyük indirimlere kanmayın. Dolandırıcılar paravan sitelerin arkasında fırsat kolluyor” uyarısını yaptı. 

 

 

Çiğdemli, şu tavsiyelerde bulundu: 

• Herhangi bir veri girmeden veya indirmeden önce web sitelerinin gerçek olup olmadığını birkaç kez kontrol edin. 

• Sitenin iletişim bilgileri, SSL Sertifikası kesinlikle incelenmeli. SSL sertifikası olup olmadığı, siteye girildiğinde adres barının sol köşesinde bulunan kilit işaretiyle anlaşılabilir.

• Kampanyaların mantıklı olmasına dikkat edin. 500 liralık bir ürünü 50 liraya kimse satmaz.

• Ürünün diğer sitelerdeki fiyatlarını da mutlaka kontrol edin. 

YORUMLAR 10
  • adem 3 yıl önce Şikayet Et
    fiyatlara hep bakarım . çoğu ürünün fiyatını şişirdiler. indirim yapmış gibi. küsüratlı rakamlarla geri çektiler. bu sahtekarlığa bir el atılmalı. hepsiburada olmayan ürünleri satıyor 2 ay sonra para iadesi yapıyor. paramızı çalıştırıyorlar resmen. trendyol fatura göndermiyor. faturamı istiyorum neden istiyorsunuz diyorlar. ticaret bakanlığı bu sitelerin at koşturmasına musade etmemeli. yasal hırsızlık var.
    Cevapla
  • 1071 3 yıl önce Şikayet Et
    Trendyol denen sitede ürün alıyorsun dörtte %50 indirim yapılıyor diyor dün bir ürün alıyordun 279 TL idi sepete ekledim alış verişi bitirecektim baktım ürün 298 TL ye çıkardılar yazdım sepette indirim yapılacağına fiyatı yükselttiniz diye cevap vermediler
    Cevapla
  • Mutlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir ay önce 169 liraya aldığın şey şimdi 199 - 340 lira fiyatlarla satılıyor. Inanmayin.
    Cevapla
  • ümit*korku 3 yıl önce Şikayet Et
    çoğu gerçek olmayan saçma sapan indirim hikayelerine kanıp ihtiyacı olmayan ürünleri alarak müsrifliğin zirvesine çıkıyoruz, Allah hidayet versin hepimize
    Cevapla
  • mantikli 3 yıl önce Şikayet Et
    fiyati 100TL olan şeye 140TL yazip sonrada 99TL ye indirdik diye milleti gecen seneki gibi kekliyorlar. gecen sene de almadim bu sene de almam. marketten bile fazla yazanlar var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle