Türkiye ve Rusya'dan 100 milyar dolar için yeni hamle! İmzalar atıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından belirlenen 100 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmak için çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Türkiye ile Rusya arasında yeni "Karayolu Taşımacılığı Anlaşması" imzalandı.

GİRİŞ 07.11.2020 14:34 GÜNCELLEME 07.11.2020 17:16
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliğinde düzenlenen törene, Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar, Rusya Ulaştırma Bakan Yardımcısı Aleksey Semyonov, çok sayıda yetkili ve basın mensubu katıldı. Törende konuşan Samsar, imzalanan yeni anlaşmanın, iki ülke arasında 1988’de imzalanan Karayolu Taşımacılığı Anlaşması’nın yerini alacağını belirterek, “Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin özellikle son yıllarda her alanda ilerlediğini ve derinleştiğini görmekten mutluluk duyuyoruz.” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından belirlenen 100 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmak için çalışmaların sürdürüldüğüne işaret eden Samsar, “Karayolu Taşımacılığı Anlaşması’nın oluşturacağı ahdi zeminin özellikle ticari faaliyetlerimizi pekiştireceğini değerlendiriyoruz.” şeklinde konuştu.

Semyonov da törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye ile Rusya arasındaki yük taşımacılığının sürekli arttığını ve bunun da önemli bir kısmının kara yolu taşımacılığıyla sağlandığını vurguladı.

 

İmzalanan anlaşmanın stratejik öneme sahip olduğuna işaret eden Semyonov, “Bugünkü anlaşma karşılıklı ticaretimizin artmasına destek sağlayacak.” dedi.

Semyonov, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ışığında Rusya ile Türkiye arasındaki uçuşlara da değinerek, “Öncelikle vatandaşlarımızın sağlığına göre hareket etmemiz gerekiyor. Uçuşlarda bu güvenliğin sağlanabileceğini gördük ve vatandaşlarımız Türkiye'de tatillerini yapıyorlar.” değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 38
  • Kadersiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Komunistlerin elinemi düştük vay anasını nerden nereye allahım bu günlerimide gösterecekti.
    Cevapla
  • Tosun 3 yıl önce Şikayet Et
    Ticareti arttırmakta ne kötülük var?
    Cevapla
  • Ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    Tramp Rusya'nın elinden gidince sığınacaği liman Türkiye kaldı
    Cevapla
  • Hasan Basri 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ve Ukrayna barışması ve Avrupa Amerikadan uzak durmalıyız. Rusya Asya ve Afrika bize yeter. Birileri de Ermenilere çekilmesini söylerse Avrupa ve Amerika bu birliktelikten çöker.
    Cevapla
  • verilen sozler 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Turkiye 100 milyar dolar ticarete ulasmasi icin vilademir putin kremlin ve rus uzay ajansi kozmonotlarin Turkiyeye verdigi sozleri yerine getirmeleri dahada hizlandirir putin ve kremlinin abd nin patriot vermemesi Turkiyenin S400 karar kilmasi sonrasi 2.paket S400 alimiyla ayni zamanli 2.paket dahil S400 ve S500 ortak uretip gelistirme 3.ulkelere ortak pazarlama sozu biz S400 aldigimizda abd F35 leri vermemesi sonucu putin ve kremlinin bizzat Cumhurbaskanimiz rusyadayken putin ve krermlinin SU 35-SU57 ortak uretim sozu ayni zamanda baykonur ziyaretlerinde putin ve kizmonotlarin ortak uzay calisma sozu
    Cevapla
  • tunctunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Kim ne derse desin iki kendini bilen köklü devlet Rusya ve Türkiye.Gecmi$inden dersler almi$ sava$ degil ülkesinin emniyetini ve bari$dan yana olan destekleyen iki akilli Horon oynayan halay ceken devlet..Ne fransa ne yunanFistan´nede almanya gecmi$lerinden hic bir$ey ögrenemediler..Bu gün sava$ ciksa almanya bir degil bin tane bile hitler cikartir.Kim ne derse desin gelecek TÜRKIYE ve RUSYANINDIR KORONODAN SONRA GÖRCEKSINIZ..
    Cevapla
  • Türkiye 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusyanın çıkarına ters düşte bak ne oluyor gör yükselen bir ülke varsa oda Türkiye dir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle