Kerevitaş’ın konsolide cirosu yılın ilk dokuz ayında 2,16 milyar TL oldu

Türkiye’nin taze dondurulmuş gıda ve margarin pazarının lider şirketi Kerevitaş’ın 2020 yılı ilk dokuz aylık konsolide cirosu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15,4 oranında artışla 2,16 milyar TL olarak gerçekleşti.

Kerevitaş’ın konsolide cirosu yılın ilk dokuz ayında 2,16 milyar TL oldu
Kerevitaş’ın konsolide cirosu yılın ilk dokuz ayında 2,16 milyar TL oldu
GİRİŞ 06.11.2020 10:14 GÜNCELLEME 06.11.2020 10:14

Türkiye’nin taze dondurulmuş gıda ve margarin pazarının lider şirketi Kerevitaş, 2020 yılının ilk dokuz aylık finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıkladı. Buna göre, şirketin dokuz aylık konsolide cirosu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15,4 oranında artarak 2,16 milyar TL olarak gerçekleşti. Konsolide brüt kâr, ilk dokuz ayda 512 milyon TL’ye yükselirken, FAVÖK ise yılın ilk dokuz ayı itibariyle 312,4 milyon TL oldu.

Kerevitaş, dondurulmuş gıda sektörünün lideri SuperFresh markasıyla yılın ilk dokuz ayında inovatif ürünlerle büyüme stratejisini sürdürdü. Bu dönemde SuperFresh, perakendede yüzde 66’lık ciro büyümesiyle dondurulmuş gıda pazarının üzerinde bir performans gösterdi. İlk dokuz aylık dönemde yaklaşık 400 bin yeni haneye giren SuperFresh, pazar payını iki puan artırarak dondurulmuş gıda sektöründeki liderliğini güçlendirdi. Bu dönemde SuperFresh, Pizza Tost, Tava Böreği, Taş Fırın Pizza, Piliç Döner & Patates, Kasap Köfte ve 7/24 Fırından Ekmek, Simit, Poğaça ürünlerini tüketicilerle buluşturdu.

Sektörün açık ara lider firması Besler de, yılın ilk dokuz ayında Türkiye’de markalı margarin pazarında yüzde 66 ciro payına ulaşarak pazardaki pozisyonunu daha da güçlendirdi. Bizim Yağ ve Teremyağ markalarının ortaya koyduğu başarılı performansla Besler, perakendede geçen yılın aynı dönemine göre cirosunu yüzde 20 artırarak pazardan daha fazla büyüme elde etti.

Şükrü Çin: Hem SuperFresh hem de Besler’de çift haneli büyüdük

Kerevitaş ve Yağ İş Birimi CEO’su Şükrü Çin, ilk dokuz aylık başarılı performansla ilgili şunları söyledi: “Pandemi döneminin başından itibaren SuperFresh ve Besler’de üretim, pazarlama ve satış faaliyetlerimize kesintisiz olarak devam ediyoruz. Gerek SuperFresh gerekse Besler’de yılın ilk dokuz ayında, çift haneli ve toplam pazarın üzerinde gerçekleşen büyüme performansımızla pazar liderliğimizi tartışmasız bir konuma ulaştırdık. Özellikle SuperFresh’te pazara bu yıl sunduğumuz yeni ürünlerin kısa sayılabilecek bir sürede, büyük ilgi görmesi bizleri memnun etti. Aynı şekilde Bizim Yağ ve Teremyağ’da hane penetrasyonumuzu her geçen gün artırarak, marka bilinirliğimizi yüzde 100 oranında korumayı başardık. Önümüzdeki dönemde de inovasyon çalışmalarımıza aynı hızla ağırlık vererek, pazardaki güçlü pozisyonumuzu korumaya ve büyütmeye devam edeceğiz.”