ASELSAN’dan NATO galibiyeti

Türk savunma sanayiinin lokomotif şirketi ASELSAN, NATO İletişim ve Enformasyon (NCI) Ajansı tarafından düzenlenen inovasyon yarışmasını kazanan üç şirketten biri oldu.

ASELSAN’dan NATO galibiyeti
ASELSAN’dan NATO galibiyeti
GİRİŞ 06.11.2020 09:46 GÜNCELLEME 06.11.2020 09:46
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgiye göre ASELSAN, NATO İletişim ve Enformasyon (NCI) Ajansı tarafından 5’incisi düzenlenen inovasyon yarışmasını kazanarak; hava gözetleme radar sistemlerinin performansını iyileştirmeye yönelik geliştirdiği 2 proje önerisiyle sistemlerini, NATO ortak güvenliği için operasyonel kullanıma dönüştürme şansı elde etti.

 

 

NCI Ajansı Başkanı Tümgeneral Göksel Sevindik, etkinliğin açılış konuşması esnasında şu açıklamalarda bulundu: “NCI Ajansında tek başımıza yenilik yapmadığımızı biliyoruz. Sektör, çabalarımızda her zaman büyük bir ortak olmuştur. Diğer sektör mucitlerinin bu alana neler getirebileceğini görmek beni heyecanlandırıyor, özellikle de bu sistemlerden elde ettiğimiz verilerin uygulanmasında.”

Yarışmayı kazanan ASELSAN, ERA a.s. ve Reticle Ventures Canada Incorporated şirketleri, NCI Ajansı ile bir pilot uygulamaya katılmaları için küçük bir sözleşme alacaklar. Her sözleşme, kazananın teklifine göre uyarlanacak.

 

 

KAYNAK: SAVUNMASANAYİST
YORUMLAR 10
  • Ender 3 yıl önce Şikayet Et
    Gözümüz gibi baktığımız ASELSAN'ın başarılarıyla gurur ve mutluluk duyuyoruz, ama dikkat etmeliyiz NATO denilen kuruluş aselsanımızın ulaşamadığı bilgilerine ulaşmaya çalışıyor olabilir. Üyesi olduğumuz bu kurum bize dost değil...
    Cevapla
  • vatandal ali 3 yıl önce Şikayet Et
    CHP duymasın güzelim akdenizde limon ağaçları dururken ne işimiz var elektronikle der
    Cevapla
  • ismail 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah daha çok başarılar versin ülkemiz şirketlerine
    Cevapla
  • Kayserili 3 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah erbakan hocamızın ve vatan sever kardeşlerimizin devletimizin gelecegini düşünerek kurdukları kuruluşumuz kuruluşunda emegi geçenlerden Allah cc gani gani razı olsun
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 3 yıl önce Şikayet Et
    Sözüm ona cumhuriyet çocukları bir dönem gelsin kapatırlar ve veya marjinal doldurup çalışmaz duruma getirirler
    Cevapla
  • Sinan 3 yıl önce Şikayet Et
    3. oldu yani
    Cevapla
  • Mutlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Üç proje kabul edildi diyor. Bu bir yarışma değil ki 1., 2. 3. olsun. Projeni yaparsın, sunarsın. Kabul edilir veya edilmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle