Borsa İstanbul için dikkat çeken açıklama: O hisseler yıl sonu rallisi yapabilir!

Borsa İstanbul'daki yerli yatırımcı sayısı, yılbaşından bu yana yüzde 57 artarak 677 bin 506 yükseldi. Borsa İstanbul'daki yerli yatırımcı sayısı üst üste 15 ay artarken, bu performansla Borsa İstanbul tarihindeki en uzun soluklu yükseliş gerçekleştirildi.

Borsa İstanbul için dikkat çeken açıklama: O hisseler yıl sonu rallisi yapabilir!
Borsa İstanbul için dikkat çeken açıklama: O hisseler yıl sonu rallisi yapabilir!
GİRİŞ 05.11.2020 16:22 GÜNCELLEME 05.11.2020 16:37
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Borsaya ilgi artarken Econs Kurucusu Ferhat Yükseltürk, A Para'da Borsa İstanbul'un seyri hakkında dikkat çeken açıklamalar yaptı. Yükseltürk, Borsa İstanbul'un emsal ülkelerin borsalarına göre çok ucuz kaldığını ve sanayi tarafında bir hikâyenin olduğunu ifade ederek, "Borsa İstanbul'da ihracatçı sanayi sektörleri açısından yıl sonu rallisi yaşanabilir" söyleminde bulundu.

 

 

"Sene sonu rallisi beklentisi Borsa İstanbul için de geçerli olabilir mi" sorusunu Econs Kurucusu Ferhat Yükseltürk yanıtladı.

"BORSA İSTANBUL EMSALLERİNE GÖRE UCUZ KALDI"

 

 

Türkiye'nin çok önemli şirketleri olduğunu ve yurt dışında döviz cinsinden işler yapan buna bağlı olarak döviz geliri olan şirketleri olduğunu belirten Yükseltürk, "Bizim borsamız dolar cinsinden baktığımız zaman hakikaten çok ucuz kaldı diğer emsal şirketlere ve emsal ülkelerin borsalarına kıyasla" dedi

"KÜRESEL TARAFDA BANKACILIK ÜZERİNDE BASKI VAR"

Borsa İstanbul'da özellikle sanayi tarafında bir hikâye olduğunun altını çizen Yükseltürk, "Fakat bankacılık endeksi tarafında görünüm sanayiye göre olumsuz. Tüm küresel tarafta da bankacılık sektörü üzerinde baskılar artıyor. Çünkü deflatif baskıların arttığı bir ortamda bankacılık sektörleri ister istemez olumsuz bir görüntü gösteriyor" dedi.

"İHRACATÇI SANAYİ SEKTÖRÜ YIL SONU RALLİSİ YAPABİLİR"

Yükseltürk, "Ben bankacılık sektörü dışında küresel piyasalara paralel özellikle sanayi ve ihracatçı sanayi sektörleri açısından yıl sonuna doğru bir ralli yaşanabileceğini düşünüyorum" dedi.

YORUMLAR 18
  • Haydo 3 yıl önce Şikayet Et
    Borsa başkanı savcı hakimler istediğini yapıyor 2013 te çoğu hisseleri çekti 7 yıldır sonuç yok bazıları çıkardılar öbürleri oykuda benim dikkatimi çeken hiseller Örge Ericom hiseseleri 6 ayda EUR 2.5 TL ken 30 TL çıkardılar örge 2.50kr Ericom 0.46 fişi çekildi mmcas hisseleri bir miliyon sermaye ile A gurubu da 50 TL 0.30 kuruşa düştü
    Cevapla
  • Efulim 3 yıl önce Şikayet Et
    Banka hissesi almak faiz yemekten farklı değil
    Cevapla
  • Serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Banka karti tasiyormusunuz
    Cevapla
  • Geç bunları 3 yıl önce Şikayet Et
    Diğer hisseleri alınca ödediğin komisyonu da aracı kurum faiz ile kredi olarak veriyor başkasına. İşin caizlik kısmına girersen bu iş sonsuza kadar gider...
    Cevapla
  • 123 3 yıl önce Şikayet Et
    Diger hisseler de cok farkli degil merak etme.
    Cevapla
  • Osman Derbeder 3 yıl önce Şikayet Et
    Uzun vadeli yatırım için ev alıp kiracı ile uğraşacağınıza , borsadan temettü veren bist-30 şirketlerin hisselerini alın. Şu anda Türk borsası emsallerine göre çok ucuz, dolar bazında 15 yıl öncesine döndü. Hem temettü alın hem şirketin değeri artsın. 15 yılın fırsatı var şu anda.
    Cevapla
  • Sonsuz 3 yıl önce Şikayet Et
    Misal hangi hisse
    Cevapla
  • Serdengeçti 3 yıl önce Şikayet Et
    @Osman Derbeder, adam gibi yorum yapmış, dönem al unut dönemi. Al, en az 5 yıl sonra bak...
    Cevapla
  • Baz baz dolarları 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya 15 yıl sonra da simdiki fiyatlarına gelirse dolar bazında? Baksana şu an öyleymiş...
    Cevapla
  • vınnnnnn 3 yıl önce Şikayet Et
    altın alanlar altın satıp hisse alsınlar. büyük ralli yapacak hisseler.
    Cevapla
  • Fahri 3 yıl önce Şikayet Et
    Hangi hisseler alınabilir
    Cevapla
  • İsmayilmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Yerli yatırımcı dediğiniz bu insanların paralarını emeklerini çalıyorlar. Şu son bir ay içindeki hisse hareketleri incelensin garibin alın terini gaspediyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle