TUSAŞ'tan büyük hazırlık! Dünya 4'üncüsü olacak

Kendi özgün ürünlerinin tasarım ve üretiminin yanı sıra dünya havacılık devlerinin ürettiği hava araçları için de önemli kompozit parçaları tasarlayıp ve imal eden TUSAŞ, dünyanın kapalı alanda 4'üncü büyük kompozit fabrikasını da yakında hizmete almaya hazırlanıyor.

TUSAŞ'tan büyük hazırlık! Dünya 4'üncüsü olacak
TUSAŞ'tan büyük hazırlık! Dünya 4'üncüsü olacak
GİRİŞ 05.11.2020 16:18 GÜNCELLEME 05.11.2020 16:18
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), dünya havacılık ekosisteminin önde gelen kuruluşları için önemli kompozit parçaların tasarım ve üretim faaliyetlerini gerçekleştiriyor.

 

 

Şirketten yapılan açıklamaya göre, TUSAŞ, Türk Hava Yollarının geçen günlerde 2 adedini filosuna dahil ettiği Airbus A350 uçağında kullanılan kanatçıkların (aileron) tasarım ve üretiminde, "tasarım sahibi ve tek kaynak üretici" olarak teslimatlarını sürdürüyor. Bugüne kadar Airbus firmasına toplamda 500 set kanatçık teslimatı yapan TUSAŞ, kompozit uçuş kontrol yüzeyi tasarımına da ivme kazandırdı ve özgün ürünlerin tasarım ve üretimi konusunda dünyadaki yerini perçinlemiş oldu.

TUSAŞ, kendi özgün ürünlerinin tasarım ve üretiminin yanı sıra dünya havacılık devlerinin ürettiği hava araçları için de önemli kompozit parçaları tasarlayıp, imal ediyor. Üretimde sıfır hata vizyonuyla çalışmalarına devam eden TUSAŞ, 2012'den bugüne dünyanın yeni nesil en büyük yolcu uçakları arasında yer alan Airbus A350-900 ve A350-1000 uçakları için yana yatma hareketlerinde kullanılan önemli bir uçuş kontrol yüzeyi olan kanatçıkların tasarım ve üretimini tek kaynak olarak üstleniyor.

Toplamda 500 mühendis ve teknisyenin görev aldığı A350 Kanatçık Programı'nda her bir uçak için 5 metre uzunluğunda ve bir metre genişliğinde tamamen karbon kompozit malzemeden 4 adet kanatçık üretimi gerçekleştiriliyor.

TUSAŞ, dünyanın kapalı alanda 4'üncü büyük kompozit fabrikasını da yakında hizmete almaya hazırlanıyor. Otonom bir tesis olarak tasarlanan yeni nesil fabrikada, yapay zekadan yararlanılarak kompozit malzeme üretiminde olası hataların tamamen elimine edilmesi hedefleniyor.

YORUMLAR 54
  • Fatih'in Torunu 3 yıl önce Şikayet Et
    Borsa da hisse senedi neden yok bu TUSAŞ in
    Cevapla
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    TUSAŞ halka açık değil, bir dönem bir hazırlık vardı ama gerisi gelmedi. Bir firma halka açılmayı ancak sermaye sıkıntısı çekiyorsa düşünür.
    Cevapla
  • İlyas cömert 3 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten gurur duyuyoruz bu çalışmalarla istek ve azim varsa imkan da reis bu işi iyi biliyor gelecek Türkiye öncülüğünde Müslümanların olacak inşallah kararlı bir duruş ve azimle güzel işler olacak inşallah
    Cevapla
  • TRT World'e Destek 3 yıl önce Şikayet Et
    "Toplamda 500 mühendis ve teknisyenin görev aldığı A350 Kanatçık Programı" Uçağın sadece kanatçık programında bile 500 mühendis çalışıyor.. Uçağın geri kalan parça programlarıyla beraber toplam mühendis sayısı her halde on binleri geçiyordur. Yani bu işlerin ne kadar pahalı ve zor olduğunun bir örneği..
    Cevapla
  • Gurbetçi 3 yıl önce Şikayet Et
    Silah sanayinde Türkiye çok iyi performans veriyor. Misal olarak Güney Kore gibi her işi abartmadan yapabilsek çok iyi olurdu.. Ne kadar çok duyursak dünyaya okadar üzerimize gelip tuzaklar kuruyorlar. Iyi bir siyaset yapıp Türk Lirasının değerini korusak ne kaybederdik. Dış Siyaset çok aktif ve cesaretli ancak ekonomuye zarar veriyor Türk lirası değer kaybediyor. Biraz dikkatli davranabilinse çok iyi olurdu. Inşallah anlaşılmıştır.
    Cevapla
  • Samet Demirtaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz bu tür konulara kafanızı yormayın.adamlar dünyayla savaşıyor siz hala ne diyorsunuz. Hayal bile edilemeyen bir çok şeyler gercekleşti bu güzelim ülkede o deduklerinizede sıra gelecek demektir bazı şeyler zamanla sabır sabır dua....
    Cevapla
  • Turgay 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş böyle şeyler gizli kalmaz. Kalemi eline aldınmı herkez duyar.
    Cevapla
  • Haçlılara Boykot 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok boş bir mesaj.
    Cevapla
  • Alpagu 3 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden di duyurmadan, ticareti yapılacak birşeyi duyurmadan satmak nasıl olacak, görünmez birşeymi satıyorsunuz enterasan beğenende var. Bu zamanda ne gizli kalmış ki. Gelişmekte olan ülkelerde ekonomide kalkınma ve yükseliş olunca, gelişmiş ülkeler ekonomik saldırıda bulunurlar, yani okan bu. Sabredecek ve direneceksin... vatanseversen.
    Cevapla
  • Trabzon uşağı 3 yıl önce Şikayet Et
    Çoook şükür Elhamdülillah RABBİM cc başarılarını daim etsin inşaAllah amin amin amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle