İstanbul, küresel ekonomide hızla yükselecek

Türkiye ekonomisinin en önemli kenti olan İstanbul, dünyada da hızla yükseliyor.

İstanbul, küresel ekonomide hızla yükselecek
İstanbul, küresel ekonomide hızla yükselecek
GİRİŞ 05.11.2020 07:58 GÜNCELLEME 05.11.2020 07:58
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Küresel bankalardan HSBC, dünyanın en önemli kentleri arasında sayılan İstanbul'un güçlü yanları, büyük ölçekli altyapı yatırımları, katma değerli, daha yenilikçi ekonomik yapıyı hedefleyen stratejik vizyonuyla küresel ekonomide daha önemli bir konuma geleceğini ortaya koydu.

Rapora göre, kentin Asya ile Avrupa arasındaki köprü konumu büyük bir kıtalararası ticaret, perakende, lojistik merkezi hâline gelmesine katkıda bulunacak. Kent, uluslararası ticaretin, şehrin gayrisafi yurt içi hasılasının yüzde 15'ini de oluşturuyor. Öte yandan Hong Kong merkezli denetim şirketi QIMA'nın dünyanın önde gelen 200 markası ile yaptığı anket de Türkiye'yi tercih eden tedarikçi oranının yüzde 4'ten yüzde 9'a yükseldiğini de ortaya koydu.

Avrupa'da da geçen yıl AB merkezli şirketlerin yüzde 14'ü en fazla tedarik sağladığı ülkenin Türkiye olduğunu söylerken, 2020'de bu oran yüzde 30'a çıktı. Bu da Türkiye'yi tercih edenlerin oranının ikiye katlandığını gösteriyor.

 

YORUMLAR 2
  • Yor dum 3 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul, Türkiyemin lokomotifi durumundadır. Burası bir zamanlar insanımızın yurtdışına çalışmaya çıktığı ülke gibi bir nevi. Amma velakin emekli olduktan sonra bu şehrin yükünü çekmek delilik olur. İlk fırsatta havası, suyu ve toprağı temiz yerlere kaçmalı. En temiz havalı bölgelerinde bile insan yorgun kalkıyor sabahları. Bu kadar trafik ve insan seline göre doğal bir durum
    Cevapla
  • takoz 3 yıl önce Şikayet Et
    vizyonsuz chp ve eko ile çok zor.
    Cevapla