Kira spekülatörlerine karşı yüzlerce kişi harekete geçti! Üç ay kira almayacağım

Merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan 6.6 büyüklüğündeki depremin vurduğu İzmir'de enkaz altında arama kurtarma çalışmaları devam ederken oturduğu binanın hasar görmesi üzerine çok sayıda kişinin kiralık daire arayışına geçmesi üzerine bazı bölgelerde ev sahiplerinin fırsatçılık yaparak kira fiyatlarını artırdığı öne sürüldü. Spekülatörlerine karşı ev sahiplerinden ise anlamlı bir kampanya başlatıldı

GİRİŞ 02.11.2020 13:06 GÜNCELLEME 02.11.2020 13:24
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

İzmir'de geçtiğimiz Cuma günü meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan binaların enkazında aram kurtarma çalışmaları devam ederken evi hasar görenlerin kiralık daire arayışına geçmesiyle kira fiyatlarında da anormal artışlar yaşanmaya başladığı öne sürüldü.

 

 

Özellikle sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda takibe alınan bir dairenin deprem öncesi 2100 TL olan kira fiyatının deprem sonrası 500 liradan fazla bir artışla 2650 TL'ye kadar çıktığı görüldü.

YÜZLERCE KİŞİ MESAJ ATIYOR: ÜÇ AY KİRA ALMAYACAĞIM

 

 

İzmir'deki yıkıcı depremin ardından kimi fırsatçı ev sahipleri tarafından yapılan kira zam oranlarına ilişkin yenisafak.com'un görüşüne başvurduğu İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, İzmir halkının deprem sonrası topyekün seferber olduğunu ve yüzlerce kişinin kendilerine mesajlar yollayarak iki, üç ay kira almayacağını belirtirken, kira fiyatlarının arttırıldığına ilişkin söylentileri yayanların provokatif bir hareket içerisinde olduğunu kaydetti.

BAŞKANLARLA KONUŞTUM: FİYAT ARTTIRAN YOK!

İzmir'deki 20 bölge başkanı ile kira zamlarına ilişkin konuştuğunu, kendilerine 'Fiyat arttıran var mı?' diye sorduğumda böyle bir şey olmadığını söylediklerini de kaydeden Güleroğlu, ''Tamamen provokatif olarak bunu söyleyip bu söylemlerle fiyat arttırma yönüne gidiyorlar.'' dedi.

DEPREMZEDELERE ÇAĞRI

İzmir Emlakçılar Odası olarak valilikten evinin hasarlı olduğuna ilişkin belge alanların, bu belge ile odaya kayıtlı emlak ofislerine gitmeleri halinde kendilerine herhangi bir komisyon alınmadan ev bulunacağını da sözlerine ekleyen Güleroğlu, 'Bu yönde vatandaşlarımıza çağrımız olsun' diye konuştu.

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu il genelinde kiralık daire sıkıntısının olmadığını da belirtti.

YORUMLAR 21
  • Aslan baba 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu fırsatçı denen şahıslar insan olamaz.. Ne merhamet var bunlarda ne vicdan
    Cevapla
  • hıghlander 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşiim...ya bu millet beni delirtiyor!...Arkadaş,Kiraya verilmiş evi olan mülk sahiplerinin,kira geliri vergi matrahı olarak,maliyeye verdikleri gelir beyannamesi var.O beyanname üzerinden valilik bilişim,girsin sisteme,kira bedelini,vergi dahil,her şeyi görür.Sonra çökün tepesine fırsatçının,yazın bir 25.000-30.000 tl. ceza,bak bir daha yapan oluyor mu.
    Cevapla
  • MERT 3 yıl önce Şikayet Et
    Sözün bittiği yer Ne söylesem yetersiz kalır. Biz Nasıl bu hale geldik Niye bu kadar ucuzladık. Haysiyetimiz Şerefimiz Onurumuz kalmadı.Büyük bi Şavaşa gitsek halimiz nasıl olur düşünmek bile istemiyoru
    Cevapla
  • Has 3 yıl önce Şikayet Et
    Sükür edin ki reis var
    Cevapla
  • Devriye 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar kimse En ağır ceza kesilmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle