IATA: Birçok havayolu şirketi Covid-19 krizinden kurtulamayacak

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), birçok şirketin şu anda devralındığını ya da iflas ettiğini belirterek corona virüs salgınının global olarak daha az havayolu şirketine yaşam alanı bırakacağını açıkladı.

IATA: Birçok havayolu şirketi Covid-19 krizinden kurtulamayacak
IATA: Birçok havayolu şirketi Covid-19 krizinden kurtulamayacak
GİRİŞ 02.11.2020 11:10 GÜNCELLEME 02.11.2020 11:10

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) Başkanı Alexandre De Juniac, hava taşımacılığının durumunu kıtalar arası trafiğin yüzde 90'dan fazla azalmasıyla "felaket" olarak niteledi.

BFM Business radyosuna konuşan De Juniac, "Avrupa'da hava trafiği geçen yıl görülenin yaklaşık yüzde 35'i temsil ettiğini ve sektörün son derece ciddi ve zor bir durumda olduğunu vurguladı.

CEO, "Sektörün bu krizden öncekine göre daha küçük çıkması muhtemel, yani daha az oyuncu olacak, muhtemelen öncekinden daha küçük olacak. Bu, yolcuların bazı destinasyonlara daha az erişim sağlayacağı ve daha az hareket özgürlüğüne sahip olacağı anlamına geliyor" diye konuştu.

De Juniac, IATA'nın, sektör genelinde milyonlarca çalışanın tehdit altında olması nedeniyle bir kez daha hükümetlerden destek çağrısında bulunduğunu belirtti.