Bakan duyurdu: İzmir'de ulaşım ve haberleşme kesintisiz sağlanıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Tüm ulaşım akslarımız sorunsuz ve kesintisiz çalışıyor. Bölgeye sevk edilen 27 adet mobil baz istasyonu sayesinde haberleşme de kesintisiz sağlanıyor” dedi. Ayrıca gece 24.00’e kadar ücretsiz hizmet veren İzban’da da seferlerin kesintisiz devam ettiği bilgisi paylaşıldı.

Bakan duyurdu: İzmir'de ulaşım ve haberleşme kesintisiz sağlanıyor
Bakan duyurdu: İzmir'de ulaşım ve haberleşme kesintisiz sağlanıyor
GİRİŞ 31.10.2020 17:14 GÜNCELLEME 31.10.2020 17:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İzmir'de yaşanan depremin ardından incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, iş yerleri zarar gören vatandaşları ziyaret ederek, depremde hayatını kaybeden vatandaşların cenaze törenlerine katılıp, yakınlarına taziyede bulundu.

BAKANLIĞA BAĞLI TÜM BİRİMLER SAHADA

Depremin hemen ardından bölgeye gittiklerini ve bakanlığına bağlı tüm birimlerin depremde zarar görenlerin yardımında olduğunu söyleyen Bakan Karaismailoğlu, “Enkaz altındaki vatandaşlarımızla haberleşmenin düzenli olarak sağlanması ve tüm arama-kurtarma ekipleri ile birlikte çevre halkımızın iletişim imkanlarını güçlendirmek için 27 adet ‘mobil baz istasyonları’ konumlandırdık.

Ulaşım hizmetlerinde bir sorun yaşamıyoruz. Bütün yollarımız açık ve trafik akışı olağan düzeyde işlemektedir. Havalimanımız açık ve normal çalışmalarını yürütüyor. Deprem nedeniyle evleri zarar gören veya evlerine giremeyen vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere demiryollarımızın yataklı vagonlarını hazır tutuyoruz. Depremin ardından deniz yükselmesi nedeniyle zarar gören bağlarından kopan 150 teknemizi kurtardık. En kısa zamanda enkaz çalışmalarını bitirip, hasar tespit çalışmalarını başlatacağız” diye konuştu. 

CENAZE TÖRENLERİNE KATILIP, TAZİYEDE BULUNDU

İzmir’in Bayraklı ilçesinde depremde hasar gören binalarda incelemelerde bulunan Bakan Karaismailoğlu, İzmir AFAD Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya da katıldı. Toplantının ardından Bakan Karaismailoğlu, İzmir Bayraklı ilçesinde enkaz altında kalarak hayatlarını kaybeden Rabia Uzun, Fahrettin Hayati Uzun ve Abdulkadir Uzun’un cenaze namazlarına katılarak yakınlarına tâziyede bulundu.

Son olarak Seferihisar Sığacık Limanı’nda da incelemelerde bulunan Bakan Karaismailoğlu, iş yerleri zarar gören vatandaşları ziyaret etti. Bakan Karaismailoğlu, devlet olarak İzmir’de depremden etkilenen tüm vatandaşların yanlarında ve yakınlarında olduklarını ve yaraları hızla saracaklarını söyledi.

YORUMLAR 1
  • Ceyda ceyli 3 yıl önce Şikayet Et
    Abicim abd yunanistana üstler kuruyormuş. acaba diyorum kuzey kore liderinin yaptığı hidrojen bombasının küçük bir benzerinimi denizde denediler acaba. Hidrojen bombası depremi tetikliyormuş. Deprem sesini tv de dinledimde bomba patlaması sesine benzettim. Benimki cahil aklı. Denizde araştırma yapılmalı diye düşünüyorum. İzmirimize geçmiş olsun. Rabbim yardım eylesin korusun kollasın inşallah.
    Cevapla