Türk iş insanlarının Ruanda yatırımları 400 milyon dolara ulaştı

Enerjiden inşaata, eğitimden üretime kadar birçok alanda faaliyet gösteren Türk iş insanlarının Ruanda'da gerçekleştirdikleri yatırımlar 400 milyon dolara ulaştı.

Türk iş insanlarının Ruanda yatırımları 400 milyon dolara ulaştı
Türk iş insanlarının Ruanda yatırımları 400 milyon dolara ulaştı
GİRİŞ 28.10.2020 17:17 GÜNCELLEME 28.10.2020 17:17

Türk iş insanlarının Afrika ülkelerinden Ruanda'daki yatırımlarının 400 milyon dolara yükseldiğini söyleyen Türkiye'nin Kigali Büyükelçisi Burcu Çevik, Türk iş insanlarının yatırımlarının, Ruanda'daki doğrudan yabancı yatırımlar içinde yüzde 13'lük kısmı kapsadığına dikkat çekti.

İki ülke ticari ilişkilerinin sürekli arttığını belirten Çevik, Ruanda'nın ticari olarak güvenilir, siyasi olarak istikrarlı ve hukuk üstünlüğüne bağlı bir ülke olduğunu kaydetti.

Dünya Bankası'na göre Afrika'da ikinci en kolay yatırım imkanına sahip ülke Ruanda'da Türk iş insanlarının enerjiden inşaata, eğitimden üretime birçok alanda faaliyet gösterdiğini anlatan Çevik, Türk iş insanlarının Ruanda'da mobilya, inşaat malzemeleri, su arıtma sistemleri, ev eşyaları ve temizlik malzemeleri alanında da yatırım ve ticaret yapma fırsatı olduğu aktardı.

Ruanda'nın Ankara Büyükelçiliği'nin 2013'te açıldığını anımsatan Çevik, Türkiye'nin Kigali Büyükelçiliği'nin ise 2014'te faaliyete geçtiğini, iki ülke arasında bugüne kadar eğitimden ticaret ve yatırıma 20 anlaşma imzalandığını bildirdi.

KAYNAK: AA