Bakan Albayrak: Yeni bir sermaye yatırım dalgası ufukta belirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Türkiye ekonomisi, bir dönüm noktasında. Yeni bir sermaye yatırım dalgası ufukta belirdi. Birçok çok uluslu şirket üretimlerini Asya'dan bölgemize yönlendirmeye başladı" dedi.

Bakan Albayrak: Yeni bir sermaye yatırım dalgası ufukta belirdi
Bakan Albayrak: Yeni bir sermaye yatırım dalgası ufukta belirdi
GİRİŞ 27.10.2020 16:34 GÜNCELLEME 27.10.2020 17:14
Bu Habere 105 Yorum Yapılmış

Bakan Albayrak, yeni ekonomik modelin rekabetçi kurla ihracatı pandemi öncesi seviyeye getirdiğini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, uluslararası dev şirketlerin temsilcileriyle video konferansta bir araya geldi. Citibank tarafından düzenlenen Citibank Yatırımcı Konferansı'nda konuşan Albayrak, ufukta yeni bir sermaye yatırım dalgasının belirdiğini kaydetti.

'EKONOMİ DÖNÜM NOKTASINDA. YENİ BİR SERMAYE YATIRIM DALGASI UFUKTA BELİRDİ'

 

 

Albayrak "Birçok çok uluslu şirket üretimlerini Asya'dan bölgemize yönlendirmeye başladı. Bu dönemde küresel şirketlerin Türkiye gibi yabancı şirketlere karşı tarafsız, şoklara dirençli, güvenilir, dinamik ortaklara ihtiyacı var" dedi.

'KÜRESEL ŞİRKETLERİN TÜRKİYE GİBİ GÜVENİLİR, DİNAMİK ORTAKLARA İHTİYACI VAR'

Türkiye'nin yatırımcılara güçlü üretim tabanı, eğitimli insan kaynağı, stratejik konumu ve lojistik altyapısıyla benzersiz fırsatlar sunduğunu vurgulayan Albayrak "Türkiye, hızlı ekonomik büyümesi, 20 yılda 3 katına çıkan GSYİH'si, satın alma gücü artan orta sınıfıyla güçlü ve büyük bir pazar." diye konuştu.

Albayrak, Türkiye'nin İş Yapma Kolaylığı Endeksi'nde hızla ön sıralara ilerlemesinin yanında, yabancı yatırımcılar için de pek çok avantaj sağladığına dikkat çekti.

Albayrak, "Türkiye'nin tartışmasız en güçlü yanları, lojistik avantajı, 3 kıtanın birleştiği noktada olması, genç nüfus ve eğitimli iş gücüdür." ifadesini kullandı.

'YENİ EKONOMİK MODEL REKABETÇİ KURLA İHRACATI PANDEMİ ÖNCESİ SEVİYEYE GETİRDİ'

Albayrak "Yeni ekonomik model, üretim, yatırım, iş imkanları, rekabetçi kur ile ihracatı, pandemi öncesi seviyeye getirerek kendini gösterdi." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 105
  • Mizah 3 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücret 243 dolar. 200 doların altına düşmesi için daha çok saçma demeçler vermesi gerekiyor. Ülkeyi fakirleştirmenin en kestirme yolu. İşçilik Çin ile rekabet edecek hale geldi.
    Cevapla
  • riza 3 yıl önce Şikayet Et
    işte tüm mevzu son cümle. rekabetçi kur. Çin modeline geciyoruz
    Cevapla
  • ismail türkgeldi 3 yıl önce Şikayet Et
    böyle yalanlarla 80 milyon insanı köle edin yurt dışına doları euroyu yükseltipte o kadar yatırım üretim varsa bunlar niye yükseliyor dünyanın hangi ülkesinde böyle bir kriz var her gün dolar yükseliyor pinokyo bile sizin kadar yalan söylemedi bizi resmen köle ettiniz yurt dışına istekli köle hemde bir telefon alabilmek icin 2 ay calismak zorunda bir insan telefon artik zaruri ihtiyac
    Cevapla
  • Hakkı 3 yıl önce Şikayet Et
    yuro olmuş 10 lira
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Faizler acilen yükselmesi lazım.doların artması enflasyonun artması demek.faiz artarsa enflasyon az artar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle