Herkes kara kara düşünüyor! 20 trilyon dolara para lazım

Dünya Kaynakları Enstitüsü (WRI) Üst Yöneticisi Andrew Steer, ülkelerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkilerinden kurtulmak için ekonomi paketleri hazırladığını belirterek, "Dünya normale dönmek için önümüzdeki 2 yılda 10 ila 20 trilyon dolar arasında bütçe harcayacak." dedi.

Herkes kara kara düşünüyor! 20 trilyon dolara para lazım
Herkes kara kara düşünüyor! 20 trilyon dolara para lazım
GİRİŞ 27.10.2020 14:49 GÜNCELLEME 27.10.2020 14:49
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Dünya Kaynakları Enstitüsü (WRI) Üst Yöneticisi Andrew Steer, WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler tarafından video konferans yöntemiyle düzenlenen Yaşanabilir Şehirler Forumu'nda yaptığı konuşmada, dünyada 100 yılı aşkın süredir daha kötü bir sağlık ve ekonomi krizi yaşanmadığını ifade etti.

 

 

Birçok ülkenin salgının etkilerini azaltmak için toparlanma programları oluşturduğunu kaydeden Steer, şöyle konuştu:

"Dünya normale dönmek için önümüzdeki 2 yılda 10 ila 20 trilyon dolar arasında bütçe harcayacak. Bu kaynakların, geçmişin ekonomisi yerine yarının ekonomisine yatırılması çok önemli ve şehirler bu seçimlerin tam merkezinde bulunuyor. Son 100 yılda şehirlerimizi insanlardan ziyade otomobiller için tasarladık. Bunun değişmesi gerekiyor. Gelecek 10 yılda sıfır karbonlu toplu taşımayla bağlantılı olarak elektrikli, otonom ve paylaşımlı ulaşıma doğru ilerlerken büyük bir devrime tanık olabiliriz."

Steer, yenilenebilir enerji, toplu taşıma ve yeşil alanlara yatırım yapmanın sadece çevre için değil insanlar için de iyi olduğuna işaret ederek, "Bu yatırımlar insanları daha sağlıklı kılar ve daha verimli hale getirir, bu yatırımlar ekonomiye de iyi gelir. Yani önümüzde harika bir fırsat var." değerlendirmesinde bulundu.

 

 

KENTLERDE DÖNÜŞÜM

WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler Direktörü Güneş Cansız da kent yönetimlerinin salgınla ön cephede mücadele ettiğini ifade etti. Salgınla birlikte kentsel alanda insan yakınlığına dayanan herşeyin sorgulanmaya başladığını anlatan Cansız, şunları kaydetti:

"Ulaşım, dağıtım, depolama alanlarıyla çalışma ve yaşam alanlarının daha farklı planlanabileceği fikri ortaya çıktı. Bu anlayış önümüzdeki yıllarda kent planlamasına daha derinden ve dönüştürücü biçimde yansıyacak. Salgın dünya genelinde kentlerde planlama ve tasarımı, enerji kullanımını, hareketlilik modellerini, konut tercihlerini, yeşil alanları ve ulaşım sistemlerini dönüştürdü, dönüştürüyor. Değişikliklerin bir kısmı geçiciyken bir kısmı kalıcı. Kentler de aynı şekilde kullanım değişikliklerine geçici ya da kalıcı çözümlerle cevap veriyor." 

YORUMLAR 11
  • Seçkin 3 yıl önce Şikayet Et
    Dolar geçmesin herşey yurt içi imkanlar ile yapılsın makinemi üretilecek türkiyede üretilsin bilgisayar mı üretilecek türkiyede üretilsin devletin en büyük zaafı teknolojidir.
    Cevapla
  • Alikamil 3 yıl önce Şikayet Et
    Matbaa açın.
    Cevapla
  • serhad 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın zenginlikleri ailelere eşit olarak paylaştırılsa en fakir aile acun gibi olur sanırım.
    Cevapla
  • TheEconomist 3 yıl önce Şikayet Et
    Herkeste para oldumu , zenginlik diye bişey olmaz.Herkes her işi kendi yapmak zorunda kalır.Biri zengin olacak diğerleri yoksulki , yoksul olan zengine hızmat edecek. düşünsene herkes tok satıcı , kimse çalışmak istemiyo herkes yan geliyim yatıyım diyo.İşleri kim yapıcak.
    Cevapla
  • Zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Sanki pandemiden önce Ekonomi çok düzgün gidiyordu Pandemi girdi ekonomi bozulduya getiremezsiniz.Millet herşeyin farkında.
    Cevapla
  • Altaylar 3 yıl önce Şikayet Et
    Peki bu 10-20 trilyon dolar nereye gidecek, bir de bunu açıklasınlar bilelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle