Erdoğan'ın çağrısına dev destek! Açıklamalar peş peşe geliyor
01 .
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransız ürünlerine boykot çağrısına iş dünyasından destek yağdı. İstanbul Ticaret Borsası, Türkiye Perakendeciler Federasyonu, Ankara Ticaret Odası, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ve ASKON'dan destek yağdı. İşte detaylar...
02 .

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransız mallarına yönelik boykot çağrısına destek vererek, "Fransız mallarını boykot etmeliyiz. Bu bizim vereceğimiz en doğru tepki olacaktır." ifadelerini kullandı.

 

03 .
Erdoğan'ın çağrısına dev destek! Açıklamalar peş peşe geliyor

İSTİB'den yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Kopuz, Fransa'da açık bir biçimde İslam ve Türk düşmanlığı yapıldığını belirtti.

04 .

Kopuz, "Bununla da yetinilmiyor, Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi Türk mallarına karşı boykot çağrıları yapılıyor, orada yaşayan Türk ve Müslüman kardeşlerimiz mağdur ediliyor. Bir devlet adamına yakışmayan tavırlar sergileyen Fransa Cumhurbaşkanı Makron’un yaptıklarının yanına kalmayacağının, Fransa'ya da zarar vereceğinin anlaşılması için boykot çok önemli bir tavır. Milletimiz bu tavrı almalı ve duyarlılığını göstermelidir. Fransız mallarını boykot etmeliyiz. Bu bizim vereceğimiz en doğru tepki olacaktır." değerlendirmesini yaptı. 

Erdoğan'ın çağrısına dev destek! Açıklamalar peş peşe geliyor
05 .

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Fransız mallarına yönelik olarak başlatılan boykot çağrısına Türkiye Perakendeciler Federasyonu'ndan da (TPF) destek geldi.

06 .
Erdoğan'ın çağrısına dev destek! Açıklamalar peş peşe geliyor

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron’un son çıkışlarının temelinde İslamofobi, faşizm ve sömürgecilik olduğunu belirterek, bu zihniyetlere karşı Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın Fransa’ya karşı takındığı tutumu yerinde bulduklarını belirtti. ASKON Başkanı Aydın, ‘boykot kararına sadece ülkemiz Türkiye değil, İslamofobiye, faşizme, sömürgeciliğe karşı duran, barış diline sahip çıkan toplumlar da dahil olmalı. Macron’a dur demek; İslamofobiye, faşizme ve sömürgeciliğe dur demektir.’ değerlendirmesinde bulundu

07 .

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın konuya ilişkin şunları söyledi;

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, siyaseten yaslandığı kesime mesaj vermek bu bağlamda gücünü arttırabilmek adına, son dönemlerde içinde bulunan, beraber yaşadığı Müslüman toplumları da hiçe sayarak bir takım açıklamalar yapmaktadır. ‘Kur’an yeniden yazılmalıdır’ gibi açıklamaların yer aldığı, Peygamberimize ve dinimize yönelik hakaretlerin yeraldığı karikatürleri desteklemekte ve bunları teşvik etmektedir. Bu açıklamalar Fransa Cumhurbaşkanının bu konularda ne kadar bilgisiz olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Macron, bu açıklamaları ile ayrıca Müslümanlara karşı duyduğu nefreti ve ayrımcılığı ortaya koymakta, ayrımcılık, düşmanlık ve kin beslemektedir. Ha keza aynı Macron, emperyalist, sömürgecilik anlayışı ile Libya’da, Suriye’de, Ermenistan meselesinde ve Akdeniz’de kışkırtıcı politikalar izlemekte adeta ateşi körüklemeye çalışmaktadır. Macron gibi dünya barışına ve huzuruna zarar verecek düşünce yapılarının gerekli dersi alması adına Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın Fransa’ya yönelik boykot kararı yerinde bir karardır. Bu karara  sadece ülkemiz Türkiye değil, İslamofobiye, faşizme, sömürgeciliğe karşı duran, barış diline sahip çıkan toplumlar da dahil olmalı. Macron’a dur demek; İslamofobiye, faşizme ve sömürgeciliğe dur demektir.’

Başkan Aydın iş dünyasına da çağrıda bulundu

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, boykot meselesinde iş dünyasına da çağrıda bulundu. Fransa menşeili ürünleri Türkiye’de satan firma yetkililerine çağrıda bulunan Aydın, Fransa’ya ihracatımız 6,4 milyar dolar,  Fransa'dan ithalatımız 5,1 milyar dolar kaygısı gütmekten ziyade, Fransa’daki muhataplarınız ile görüşerek Macron’un bu yersiz çıkışlarına son vermesi için baskı yapmaları gerektiğini belirtti.

Erdoğan'ın çağrısına dev destek! Açıklamalar peş peşe geliyor
08 .
Erdoğan'ın çağrısına dev destek! Açıklamalar peş peşe geliyor

TPF'den yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen TPF Başkanı Ömer Düzgün, "Fransa'dan yükselen İslam karşıtlığı, özgürlük, eşitlik ve adalet gibi evrensel ilkelerle bağdaşmayacak bir şekilde devam ederek bugün kutsal kitabımıza ve peygamber efendimize yönelik çirkin saldırılara dönüşmüştür. Fransa'nın 'Türk markalı mal satın almayın' çağrısına karşılıksız kalınmaması gerekir." açıklamasında bulundu.

09 .

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransız mallarının boykot edilmesi çağrısını desteklediklerini belirterek, "Halkımız, boykot kampanyasına katılım sağlamalı ve esnafımızdan Fransız menşeli ürünler talep etmemelidir." ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın çağrısına dev destek! Açıklamalar peş peşe geliyor
10 .
Erdoğan'ın çağrısına dev destek! Açıklamalar peş peşe geliyor

Vatandaşların boykot konusunda duyarlılık göstermesi gerektiğini kaydeden Palandöken, "Halkımız, boykot kampanyasına katılım sağlamalı ve esnafımızdan Fransız menşeli ürünler talep etmemelidir. Boykota özen gösterilmesi ülkemizin menfaatleri bakımından çok önemli." değerlendirmesinde bulundu.