Açıklamalar peş peşe geliyor! Fransa'nın etekleri tutuştu, durdurun

Fransa, Arap ülkelerinde ürünlerinin boykot edilmesine yönelik çağrıların ve Fransa karşıtı eylemlerin durdurulmasını talep etti.

Açıklamalar peş peşe geliyor! Fransa'nın etekleri tutuştu, durdurun
Açıklamalar peş peşe geliyor! Fransa'nın etekleri tutuştu, durdurun
GİRİŞ 26.10.2020 11:33 GÜNCELLEME 26.10.2020 13:46
Bu Habere 95 Yorum Yapılmış

Fransa, Arap ülkelerine, ürünlerinin boykot edilmesine yönelik kampanyaları önlemeleri çağrısında bulundu.

 

Fransız Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Orta Doğu'nun birçok ülkesinde, Fransız ürünlerini boykot etme çağrıları ve daha genel olarak, bazen nefret dolu terimlerle, Fransa aleyhine gösteri çağrıları sosyal medyada yayınlandı." ifadesi kullanıldı.

 

 

Fransa Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "radikal bir azınlığın" yaptığı boykot çağrılarının "hiçbir dayanağı olmadığı" belirtildi.

BBC Türkçe'nin haberine göre; Ürdün, Kuveyt ve Katar'daki bazı süpermarketlerde Fransız saç bakım ve güzellik ürünleri, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Hz. Muhammed'in karikatürlerinin gösterilmesi hakkını savunması sonrası raflardan kaldırılmıştı.

Kuveyt'te Tüketici İşbirliği Dernekleri Birliği, Fransız ürünlerinin boykot edilmesi çağrısı yapmıştı. Birlik bu kararı, "Hazreti Muhammed'e hakaretlerin tekrarlanması" nedeniyle aldığını açıklamıştı.

Suudi Arabistan'da Fransız market zinciri  boykot edilmesine dair bir etiket Pazar günü sosyal medyada en popüler ikinci etiket oldu.

Mısır'da da bazı siyasetçiler Fransız ürünlerine yönelik boykot kampanyası başlattı. Libya, Suriye ve Gazze Şeridi'nde benzer protestolar görülüyor.

PEKİ NE OLMUŞTU

Ülkenin Montpellier ve Toulouse kentlerinde, Paris yakınlarındaki Conflans-Sainte-Honorine semtinde 16 Ekim'de öldürülen öğretmeni anmak için resmi binaların duvarlarına Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret içerikli karikatürleri yansıtılmıştı.

Macron açıklamasında, Hazreti Muhammed'e yönelik karikatürleri yayınlamaktan vazgeçmeyeceklerini söylemiş, ardından ülkedeki Müslüman dernek ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik baskılar ve baskınlar artmaya başlamıştı.

Macron'un bu faaliyetlerine dünyadan ilk tepki ise Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'dan geldi. Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u sert sözlerle eleştirdi.

YORUMLAR 95
  • Osman ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu bir başlarsa kimse durduramaz sisi hariç Selman BAE hariç bunların sadece ismi İslam Müslüman
    Cevapla
  • selim 3 yıl önce Şikayet Et
    Paranin kolesi ruhsuz asagiliklar. Ifade ozgurlugu ise al sana ifade.Ozurde dileseler diz cokene kadar devam. Biz yumusadikca azginliklari artarak devam eder.
    Cevapla
  • Abdurəşid 3 yıl önce Şikayet Et
    Azərbaycanda marketlerde fransız ürünleri kaldirildi
    Cevapla
  • bayburtlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede böyle bir boykot yapan firma göremedik henüz
    Cevapla
  • hüseyin 3 yıl önce Şikayet Et
    üzülme makron dış ticaret açığını charle hebdo karşılar sizin ülkenizde fikir özgürlüğü varya bolbol fikir özgürlüğüyle karın doyurursunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle