Küstah Türkiye planı elinde patladı! Prens Selman'a kötü haber

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Türkiye'ye karşı uyguladığı boykot çağrısı adeta elinde patladı.

Küstah Türkiye planı elinde patladı! Prens Selman'a kötü haber
Küstah Türkiye planı elinde patladı! Prens Selman'a kötü haber
GİRİŞ 25.10.2020 15:05 GÜNCELLEME 25.10.2020 15:05
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Son günlerde Türkiye ile ilgili boykot çağrılarını artıran Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a kötü haber ülkesinden geldi. Selman'ın Türkiye için yaptığı küstah çağrılar adeta cevapsız kaldı.

 

BİR ÖNCEKİ AYA GÖRE ARTTI

Suudi Arabistan'da iş insanları ve perakendecilerin Türk mallarının yasaklanması çağrısına karşın, Suudi Arabistan'ın Türkiye'den ithalatının Ağustos ayında, bir önceki aya kıyasla arttığı açıklandı.

Bazı Suudi ve Türk tüccarlar bir yıldan uzun süredir Riyad yönetiminin iki ülke arasındaki siyasi gerilim nedeniyle, Türk mallarına gayrıresmi bir boykot uyguladığını söylüyordu.

 

BBC Türkçe'nin Reuters'a dayandırdığı haberine göre bu boykot ticaret verilerine yansımadı. Suudi Genel İstatistik Dairesi, Türkiye'den ithalatın Temmuz'daki 693,4 milyon riyal düzeyinden Ağustos'ta 833,6 milyon riyale (222,28 milyon ABD Doları) çıktığını duyurdu.

TÜRK MALLARINA BOYKOT ÇAĞRISI YAPIYORLAR

Türk ihracatçılar bir süredir Suudi Arabistan'da yaşadıkları sorunların arttığını söylüyor. Suudi Ticaret Odası Bşkanı Türk mallarına boykot çağırısı yaparken, başlıca süpermarket zincirleri artık Türk malı stoklamayacağını duyurmuştu.

Sosyal medyada da geçen ay boyunca Türk mallarına boykot çağrısı yapan etiketler görüldü. Suudi hükümeti ise, yetkili makamların Türk ürünlerine herhangi bir kısıtlama koymadığını açıkladı.

İHRACATTA GERİLEME

Genel olarak Suudi Arabistan'ın ihracatı aylık yüzde 12 artıp, 15,3 milyar dolara çıkarken, Tükiye'ye ihracat Temmuz'daki aylık 966,4 milyon riyalden, 879,4 milyon riyale geriledi.

Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı Suudi Arabistan'ın ihracatı ise yıllık bazda, yüzde 25,1 geriledi. Suudi Arabistan'da koronovirüs salgını ve düşen petrol gelirleri nedeniyle ekonomik durgunluk yaşanıyor.

YORUMLAR 43
  • Recep 3 yıl önce Şikayet Et
    Domuz derisinden Post Kafirden Dost olmaz
    Cevapla
  • Recepali 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynı ölçüde denkte devlet eliyle cevap verilip boykot edilmeli. Daha gazeteci kaşıķçının hesabını vermedi katil suudiler
    Cevapla
  • Karadenizli 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaşayanlar görür bu İTİN sonu kötü olur. Kutsal toprakların iktidarı olacaksın böyle alçaklık yapacaksın bir karşılığı olmayacak haa. Daha dünyada bulacak bu alçak cezasını
    Cevapla
  • Demir Ersoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Ağustos ta daha tam ambargo başlamamıştı eylül ayı kritik adamlar uymazsa kaşıkçı çorbasına çevirecek mecburen istemeseler de uyacaklar
    Cevapla
  • dostt birr 3 yıl önce Şikayet Et
    buralar bizden sorulur. eski turk toprağı. biz araplari araplar bizi sever sonusta din kardeşiyiz bizim laikler araplari araplarin laikleri türkleri sevmez. olsun arap halki bizi sevsin selman sevmesede olur. onlar bize hz muhammedin emaneti sonuna kadar yanlarinda olacagiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle