PTT kargomatta temassız teslim

Türkiye'de e-ticaret hacmi yıllık 200 milyar TL'ye doğru koşarken, PTT de bu alandaki yatırımlarını artırmaya başladı. PTT kargomatları, evde kargocu yolu gözleme dönemini sona erdirecek.

GİRİŞ 25.10.2020 06:59 GÜNCELLEME 25.10.2020 08:18
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

İstanbul, Ankara ve İzmir'in yanı sıra dört şehirde daha hizmet veren PTT kargomatları, evde kargocu yolu gözleme dönemini sona erdirecek. Vatandaşın gün boyu evden çıkamadığı ve Kovid-19 korkusu nedeniyle de PTT şubelerine bıraktırmak istemediği kargolarının imdadına kargomatlar yetişti. İnternet üzerinden alışveriş yapan ancak gün içinde evde bulunmadığından teslimatta sorun yaşayan tüketiciler ürünlerini diledikleri zaman PTT kargomattan temassız ve ücretsiz şekilde teslim alabilecek.

 

 

YATIRIMLAR ARTIYOR

Türkiye'de e-ticaret hacmi yıllık 200 milyar TL'ye doğru koşarken, PTT de bu alandaki yatırımlarını artırmaya başladı. PttAVM ile bu sektörde hizmet veren PTT, gelen talepler üzerine e-ticaret siparişlerinin teslimatını kolaylaştırmak amacıyla kargomatları devreye soktu. Kargomatlar tüm e-ticaret platformlarıyla da entegre hale getirildi.

 

 

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR

7 gün 24 saat teslimat imkanı sunan ve İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Eskişehir, Kocaeli illerinde hizmet veren kargomatlardan e-ticaret siparişleri teslim alınabilecek. Sistem, şöyle çalışıyor.

E-ticaret sitesinden ürün satın alan tüketici, teslimat adresi olarak kendisine en yakın PTT kargomatını seçebiliyor. Daha sonra SMS yoluyla gönderilen akıllı şifreyle kargomat cihazından gönderisini teslim alabiliyor.

ŞİFRE VE QR KOD İLE TESLİMAT

Kargomat 7/24'te SMS şifreli uygulamanın yanı sıra QR kod ile de teslimat imkanı bulunuyor. Tüketiciler, akıllı telefonlarına Kargomat 7/24 uygulamasını indirerek, kargomata bırakılan gönderisine ait QR kodunu okutarak ürünlerini temassız şekilde alabiliyor. bu arada PTT, kargomatların daha fazla ilde yaygınlaştırılması için de çalışma başlattı. Bu kapsamda altyapı çalışmaları tamamlanırken, halihazırda hizmet verilen illerde de sayısının yakın zamanda artırılacağı öğrenildi.

Yenişafak

YORUMLAR 24
  • Mahmut karaduman 3 yıl önce Şikayet Et
    Alman köpek polisiylesabah namazında camiye baskın yapıldı. Müsümanlara bir gözdağıdır. Bunun hesabını soracağız. Allah bu kafirlerin bir an önce belalarını versın.
    Cevapla
  • Yahya 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın parasıni alacağım kargoyu da sen taşiyacaksın işine gelirse... öyle diyor.Anladın mı ?
    Cevapla
  • Hakan Akyüz 3 yıl önce Şikayet Et
    yurt dışında yaygın bir servis. teslimat adresi olarak kargomatik verebiliyorsun.hafta içi hafta sonu mesai mesai dışı istediğin zaman gidip alabilirsin. postacı beklemekten iyidir.
    Cevapla
  • rafet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kargomatların her binada olması gerek ki bir işe yarasın. Eskiden her binada posta kutuları olurdu. Şimdi de yapılması gereken her binada kargo kutularının olması. Diğer türlü zaten isteyen kargo şubesine gidip teslimat alabiliyor.
    Cevapla
  • Bünyamin Öztürk 3 yıl önce Şikayet Et
    Herkesin kargo büyüklüğü aynı ebatta mı olacak? Kargocu o kargomata sıkıştırabilmek için ne var ne yok kıracak dökecek. Sonra sorumlusunu ara da bul. Burası Türkiye hacım unutma.
    Cevapla
  • Ramiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Kargoları Dağıtıma çıkarmadan,dağıtıma çıkarıp teslimat yapılamadı diyerek iade ettikleri düşünülünce...Bu proje,Biz dağıtamıyoruz siz alın kargoları demenin teknolojik adı.
    Cevapla
  • fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    ağzın bal yesin aynen kardeşim, kargonuzu getirdik evde yoktunuz şimdi gelin şubeden tıpış tıpış alın, lan dağıtıma çıkarmadınızki evde bulasınız vidansızlar, elemanlarla birebir konuştuk abi şikayet edin biz yetişemiyoruz elemanda almıyorlar diyordu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle