Faiz kararından sonra piyasalarda son durum

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş gündemi değerlendirdi. Memiş canlı yayında yapmış olduğu açıklamada Döviz maliyetleri ne kadar artarsa iç piyasalarda artış olacağını ve zam haberlerinin de geleceğini vurguladı.

Faiz kararından sonra piyasalarda son durum
Faiz kararından sonra piyasalarda son durum
GİRİŞ 23.10.2020 10:37 GÜNCELLEME 23.10.2020 10:54

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'in açıklamalarından satır başları,

Süreç itibariyle Merkez Bankasının karar sonrası dolarda yükseliş oldu. Piyasalarda üzücü sonuçlar oldu. Yatırımcıların beklentileri karşılanmadı zarar ettiler.

Merkez Bankası piyasaları daha yakından takip edip karar almasını gerekiyor. 

Döviz maliyetleri ne kadar artarsa iç piyasalarda artış olacak ve zam haberleri de gelecektir. 

Merkez Bankası ara bir karar verebilir. Hiç bir şey net değil. Dünkü toplantı ile birlikte döviz kurlarındaki köpük alınmadı. Herkes kara kara düşünüyor. 

Merkez Bankasının uzun vadeli bir planı mı var?

Merkez Bankasının mutlaka bir planı vardır. Önündeki süreçleri görmek isteyebilir. Kur açısından biraz daha sıkıntılı bir sürece girdiğimizi söyleyebiliriz.

Dünya genelinde turizmin bittiği bir süreci yaşıyoruz. Küresel gelişmiş ülkelerde bile ekonomi tepetaklak oldu. Finans kuruluşları aynı kararda buluşabilir. Ama toplumda daha sade bir dille açıklanabilir. Merkez Bankası dilediği kararı verebilir ama bunu sade bir dille anlatmalı. Şu nedenlerden dolayı faizleri artırmayı uygun görmedik diye açıklama yapabilirler. Yatırımcıları ikna eden bir politika uygulanmalı. Neden ve sonuç ilişkileri anlatılırsa sorunların önüne geçmek mümkün olacaktır. 

 
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL