Kanuni sondaj gemisi göreve hazırlanıyor: Platformları sökülüyor

Karadeniz’de görev yapmadan önce hazırlıklar için bir süredir Haydarpaşa Limanı’nda bulunan Kanuni sondaj gemisinde platform söküm çalışmaları başladı. Platform söküm çalışmaları havadan görüntülendi.

GİRİŞ 23.10.2020 10:16 GÜNCELLEME 23.10.2020 15:22
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın 11 bin 400 metre derinliğe, 3 bin metre sondaj açabilme kapasitesine sahip, altıncı nesil ultra deniz sondaj gemisi "Kanuni", Karadeniz’de başlayacağı sondaj faaliyetleri öncesinde Haydarpaşa Limanı’na gelmişti.

 

 

Geminin İstanbul Boğazı’ndan geçebilmesi için üzerinde bulunan platformun sökülmesi için çalışmalar başladı. Haydarpaşa Limanı’nda geminin yanına getirilerek kurulan dev vinç yardımıyla üzerindeki platformun söküleceği öğrenildi.

Haydarpaşa Limanı’nda çalışmaların ardından Kanuni sondaj gemisi İstanbul Boğazı’nı geçerek Karadeniz’e açılacak.

 

 

 

YORUMLAR 4
  • neyse o 3 yıl önce Şikayet Et
    Üç tarafımız denizlerle çevrili mutlaka sevindiren bir şeyler bulmalıyız
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Müjde ; güvendiğim bir abimden aldığım haber, Karadeniz de Tuna-1 Sakarya bloğunda bulunan katmanlardaki 405 Milyar m3 doğalgaz'dan 1km kuzey-doğu hattında 1km daha derinde yeni gaz keşfi yapıldı. Şu an 30 üzerinde farklı mühendis çalışma grubu Rezervuar(orasını bende anlamadım) hesabı yapıyor. 820 milyar m3 ek Gaz bulunduğunu, toplamda 1.25 Trilyon m3 lük Doğalgaz kaynağı Karadeniz'de tespit edildiğini.Telefon da o kadar heyecanlıydı ki yorgunluğunu -uykusuzluğunu(alıntı)
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğalgaza artı olarak aziz milletim, TOGG bataryası 1000 km menzile nasıl çıkar diye uğraşalım, Türk arama motoru yapalım, 2500 km menzilli balistik füze yapalım, sonsuz elektrik enerjisi üreten güneş reaktörü yapalım, karapınara 10000 mw güneş santrali kurun, halkımız ortak olsun.hanımlarına ücretiz kargo ile internetten ihracat yapma şansı verin, üniversite mezunlarına internetten ihracat nasıl yapılır öğretin, ayda 1000 dolar kazansınlar.maden seferberliği başlatın, ahır seferberliği ba
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanımızın konuşmasını takip ettim , karadenizde bulunan doğalgaz açıklaması yaptıktan sonra, yüzü gülerek bize veriler çok daha zengin yatakların olduğunu gösteriyor dedi. Sanırım TürkAli-1 kuyusunda 600 milyar m3 daha doğalgaz keşfi yapılacak, İnşaAllah. Müjdeler olsun , asil milletime. Ve bu müjdeler Ayasofyadan sonra başladı. Dünyadaki mazlum ve mağdurların duasıda var tabiki bu müjdelerin bize Rabbim tarafından bahşedilmesinde. EvelAllah sırtımız yere gelmez.
    Cevapla