Ermenistan, Türkiye'den ürün alımını yasakladı

Ermenistan hükümeti, Türk ürünlerinin ithal edilmesini geçici olarak yasaklama kararı aldı. Hükümet kararının aralık sonunda yürürlüğe gireceği belirtildi.

Ermenistan, Türkiye'den ürün alımını yasakladı
Ermenistan, Türkiye'den ürün alımını yasakladı
GİRİŞ 21.10.2020 17:22 GÜNCELLEME 21.10.2020 17:23
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Ermenistan hükümetinin açıklamasında, "Ermenistan Cumhuriyeti hükümeti, 20 Ekim'de almış olduğu karar ile Türkiye menşeli ürünlerin ithalatına geçici yasak getirmiştir. Söz konusu yasak 31 Aralık 2020'de yürürlüğe girecektir” denildi.

 

Ermenistan hükümetinin, Türkiye menşeli ürünlerin ülkeye girişinin yasaklanmasına ilişkin kararı güvenlik sebebiyle aldığı belirtildi.

Söz konusu kararın, 'Karabağ’da Türk askerlerinin Azerbaycan’a açıkça destek verdiğine dair doğrulanmış pek çok olay göz önünde bulundurularak alındığı’ kaydedildi.

 

Hükümet kararında şu ifadeler yer aldı: "Türiye menşeli ürünlerin ithalatı yasaklanarak Türkiye devlet hazinesine Ermenistan üstünden giden parasal kaynaklar kesilmiş olacaktır. Ayrıca düşmanca davranan bir ülkeden ürünlerin ithal edilmesi üstünden Ermenistan’a sızabilecek olağan tehditlerin de önü kesilmiş olacaktır.”

YORUMLAR 53
  • Demir Ersoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Hemen başlasın neden Aralık sonu aman almaz sanız acın dan ölecek sizsiniz etrafınız sarıldı en iyisi topluca ABD ye göç edin rahat rahat yaşayın
    Cevapla
  • izmitli 3 yıl önce Şikayet Et
    biz nasıl ülkeyiz ya hala ticaret yapıyosak kardeşlerimize ihnet ediyoruz demektir
    Cevapla
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    türkiye ermenistan hala ürün satiyora azerbaycan a ihanet ediyor demektir
    Cevapla
  • Sınır 3 yıl önce Şikayet Et
    Bazı devletler.milletlerin ekonomisini ve beyin takımını ele geçiriyorlar.o millete uşaklık yaptırıyorlar.bunlatdan biriside ermeniler.osmanlının en sadık tebasından biri olan ermenileri.osmanlıyı yıkmak için çalışan alçaklar kullandılar.ve hala kullanıyorlar.önce zalimlerin ortadan kalkması gerekiyor.ermenileri uşak olarak kullanıyorlar.aptallıklarından hep tuzağa düşüyorlar.senin karabağda ne işin var.bütün çevren türk milletiyle dolu.ve sen türk topraklarını işgal et.yedirirlermi size aptallar.u anki topraklar dahi senin değil iken.azerbaycana saldır.akılsızlar.
    Cevapla
  • Tuncay 3 yıl önce Şikayet Et
    Niye kasım degilde aralik.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle