TSK'nın kullanımına sunuldu: Mehmetçiğe büyük avantaj sağladı

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Güneş Enerjili Yerli Kamera Sistemi (GÜKAS) ile yenilenebilir enerjiye dayalı hibrit güç destek ünitelerinin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) kullanımına sunulduğunu açıkladı.

TSK'nın kullanımına sunuldu: Mehmetçiğe büyük avantaj sağladı
TSK'nın kullanımına sunuldu: Mehmetçiğe büyük avantaj sağladı
GİRİŞ 21.10.2020 13:27 GÜNCELLEME 21.10.2020 13:27
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Savunma Sanayii Başkanı Demir, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, Modüler Üs Bölgeleri'ne kazandırılan yeni teknolojilerin, Mehmetçiğe terörle mücadelede avantaj sağladığını belirtti. Demir, "Bu kapsamda yenilenebilir enerji beslemeli taşınabilir gözetleme ve görüntü aktarma, mobil enerji üretim ve depolama sistemleri TSK’nın kullanımına sunuldu.

Güneş Enerjili Yerli Kamera Sistemi (GÜKAS) ile ulaşımı güç bölgelere yönelik gözetleme artırılıyor. Hareket tespit özelliğine sahip sistem, ilave enerji kaynağına gerek duymadan 15 kilometreye kadar kablosuz görüntü aktarıyor ve elektronik karıştırmaya karşı programlanabiliyor.

Üs bölgelerine kazandırılan bir diğer sistem olan yenilenebilir enerjiye dayalı hibrit güç destek üniteleri sayesinde de, üs bölgelerindeki drone, telsiz, batarya ve optik sistemlerinin güç ihtiyaçları kesintisiz şekilde sağlanabiliyor" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • ismailbey 3 yıl önce Şikayet Et
    hz allah devletimize askerimize güvenliğimize güç versin ordumuzu daima muzaffer eylesin
    Cevapla
  • diriliş 3 yıl önce Şikayet Et
    maşallah güzel devam durmak yok yola devam...
    Cevapla
  • ismailbey 3 yıl önce Şikayet Et
    5000 mpiksel gözümüz düşman duramaz durursa yaşayamaz allah ggüç kuvvet versin
    Cevapla