Türkiye Petrolleri'nden tarihi paylaşım! İşte Tuna-1 Kuyusu'ndan görüntüler...

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın haftasonu duyurduğu yeni doğal gaz müjdesi tüm Türkiye'yi sevindirmişti. Türkiye Petrolleri Tuna-1 kuyusundan görüntüleri paylaştı. Türkiye Petrolleri'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "20 Temmuz 2020 – Tuna-1 Kuyusunda Sondaja Başlandı. 17 Ekim 2020 – Tuna-1 Kuyusu Tamamlandı." denildi.

GİRİŞ 20.10.2020 12:38 GÜNCELLEME 20.10.2020 14:34
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın haftasonu duyurduğu yeni doğal gaz müjdesi tüm Türkiye'yi sevindirmişti. Sakarya Sahası'nın Tuna-1 bölgesinde toplam d405 milyar metreküpü buldu.

Türkiye Petrolleri Tuna-1 kuyusundan görüntüleri paylaştı. Türkiye Petrolleri'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "20 Temmuz 2020 – Tuna-1 Kuyusunda Sondaja Başlandı. 17 Ekim 2020 – Tuna-1 Kuyusu Tamamlandı." denildi.

 


SETA Enerji Araştırmaları Direktörlüğü'nden Dr. İsmail Kavaz doğal gaz keşfinin ekonomiye ve Türkiye'ye sağlayacağı avantajlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kavaz, Türkiye'nin milli enerji ve maden politikaları ile kalıpları yıktığını belirterek, "Bu keşifle birlikte Türkiye yerli ve milli arama sondaj gemileri ile yaptığı çalışmalardaki kapasitesini kanıtlamıştır." dedi. Kavaz ayrıca, Türkiye'nin bağlı bulunduğu doğal gaz kontratlarına dikkati çekerek, yeni doğal gaz anlaşmalarında elinde bir kozu olacağını ve bu sayede indirim alma gücünün olacağını söyledi.

FATURALARA OLUMLU YANSIYACAK

İsmail Kavaz, doğal gaz keşfi ile kontratlarda Türkiye'nin elinde bir koz olacağını ve indirim alabileceğini belirterek, "Bu da ekonomiye artı bir değer olarak yansıyacak" dedi. Kavaz, yerli kaynağın şebekelere sunulması ile tüketiciler açısından da faturalarda olumlu yansımalar olacağının altını çizdi.

Enerji enflasyonu konusuna da değinen Kavaz, keşfedilen gaz ile birlikte Türkiye'nin yıllık enflasyonunda enerji fiyatlarının etkisinin minimum seviyelere ineceğini söyledi.

Sakarya Sahası'nın Tuna-1 bölgesinde bulunan 405 milyar m3 hacmindeki rezervin yaklaşık olarak 2011–2019 yılları arasında ülkemizde tüketilen toplam doğal gaz kadar olduğu öğrenildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih sondaj gemisinde...

9 YILLIK DOĞAL GAZ İHTİYACINI KARŞILAYACAK MİKTAR

10 yıllık doğal gaz tüketim ortalamasına göre değerlendirildiğinde keşfedilen rezervin ülkemizin yaklaşık 9 yıllık doğal gaz ihtiyacını karşılayacak miktarda olduğu ifade edildi.

REZERVİN EKONOMİK DEĞERİ YAKLAŞIK 80 MİLYAR DOLAR

Rezervin ekonomik değeri yaklaşık 80 milyar dolar olduğu, gelecek dönemde fiyat artışlarını rezerv değerini yukarıya çekeceği öğrenildi. doğalgaz rezervinin 2023 yılında kullanıma sunulması planlanıyor.

YORUMLAR 30
  • Akbey 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ına kurban reis
    Cevapla
  • ali yazıcı 3 yıl önce Şikayet Et
    sp nin kara vezirir dyesiymişki bulunan gazın halka ne yararı olacak,arkadaş bu bağırsak gazı değil enerji enerji sayın molla, herkes gaz çıkartıyor fakat işe yaramıyor sayın molla.
    Cevapla
  • KAPTAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Maaşallah.Allah yar ve yardımcımız olsun.
    Cevapla
  • Tuğba 3 yıl önce Şikayet Et
    Maraş,mı hangi maraş!
    Cevapla
  • Real Mardinli 3 yıl önce Şikayet Et
    Yahu arkadaş güzel de böyle haberler çıkınca borsada işlem gören enerji hisseleri tavan yapması gerekirken aksine çöküyor bir şey anlamadık bu işten
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle