Kanuni sondaj gemisi 'Şehitler Abidemizi' selamlayarak çıktı

Karadeniz'deki sondaj faaliyetlerine katılmak üzere yola çıkan 'Kanuni' gemisi, Çanakkale Boğazı’ndan 'Şehitler Abidemizi' selamlayarak çıktı.

GİRİŞ 19.10.2020 18:23 GÜNCELLEME 19.10.2020 18:36
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Boğazın Ege Denizi yönünden girişinde Bozcaada açıklarında demirleyen 60 bin 316 groston ağırlığındaki gemi, Karadeniz'e doğru yeniden yol aldı.

HAYDARPAŞA LİMANI'NA ULAŞTI

Karadeniz'de, Fatih gemisiyle sondaj faaliyetlerini yürütecek Kanuni, İstanbul'da Haydarpaşa Limanı'na ulaştı. İstanbul Boğazı'ndaki köprülerin altından geçebilmesi için kule söküm işlemleri tamamlanacak geminin, kasım ayı sonunda Zonguldak'taki Filyos Limanı'na ulaşması bekleniyor. 

Kulenin montajı ve diğer bakımların ardından Karadeniz'e açılacak Kanuni, Fatih ile sondaja başlayacak.

BAKAN DÖNMEZ: HEDEFİMIZ YENİ KEŞİFLER, YENI MÜJDELER.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "13 Ekim‘de Mersin'den yola çıkan #Kanuni Sondaj Gemimiz, Çanakkale Boğazı’ndan. Şehitler Abidemizi" selamlayarak çıktı.Bugün Haydarpaşa Limanı'na ulaştı. Gemimiz, boğaz geçiş hazırlıkları ve kule sökümünün ardından demir alacak. Hedefimiz yeni keşifler, yeni müjdeler..." ifadelerini kullandı.

- KANUNİ SONDAJ GEMİSİ

TPAO envanterine yılbaşında katılan Kanuni, 2012'de inşa edildi. 11 bin 400 metre derinliğe, 3 bin metre sondaj açabilme kapasitesine sahip Kanuni, 6'ncı nesil ultra deniz sondaj gemisi olarak da biliniyor.

YORUMLAR 11
  • Tokuc 3 yıl önce Şikayet Et
    Buna kim inanir kadir
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH C.C hayırlı ve bereketli kılsın inşallah
    Cevapla
  • GAGA 3 yıl önce Şikayet Et
    Reis sana kurban olurum yaaa buradan reisimin doktorlarına yardımcılarına sesleniyorum LÜTFEN ONU YORMAYIN EN İYİ ŞEKİLDE BAKIN ONA.......
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu millet hırsızın kim olduğunu, kimin bu ülke için çırpındığını, bu gayretlerin meyvesini bir gün mutlaka vereceğini gayet iyi bilir.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Hey mâşallah Subhanallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle