Fabrika kurulacağı duyuruldu! Arsa fiyatları yüzde 50 arttı

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde, otomotiv devleri Ford Otosan ve Volkswage'nin fabrika kuracağını duyurması, bölgedeki arsa fiyatlarını artırdı.

GİRİŞ 18.10.2020 13:50 GÜNCELLEME 23.10.2020 17:18
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Kocaeli'nin Başiskele ilçesine bağlı Sepetlipınar Mahallesi’nde iki dünya otomotiv devi  Ford Otosan ve Volkswage'nin fabrika kuracağını açıklanmasının ardından arsa fiyatları yüzde 50’nin üzerinde değer kazandı.

Kurulacak fabrikada 2 bin kişinin istihdamı sağlanacak. Otomotiv devleri yeni kurulacak fabrikada yük minibüsü modellerini üreterek dünyaya pazarlayacak. Fabrikanın kurulacağının duyurulmasının ardından bölgedeki arsa fiyatları hızla değer kazanmaya başladı. Yatırımcılar da bölgedeki arsalara ilgi gösteriyor.

 

 

’ARSALAR DEĞER KAZANDI’

Bölgedeki arsa satışlarını değerlendiren gayrimenkul danışmanı Mevlüt Bozdağ, "Kocaeli'nin Gölcük ve Başiskele bölgelerinde özellikle otomotiv sektöründe belli başlı fabrikaların ve onların yan kuruluşlarının tesisleri ile donatılmış durumda. Bu bölgemiz, şehrimiz ve ülkemiz için önemli bir istihdam kaynağıydı zaten. Fakat iki dünya devi, kendi aralarında yapmış oldukları protokol ile 2023 yılında çıkarmayı hedefledikleri ticari van araçlarını satışa sunmayı hedeflediler. Bu durumdan ötürü bölgedeki arsaların değerlenmesi konusunda önemli bir talep doğurdu" dedi.

Arsa fiyatlarının son birkaç yıldır yüzde 50'yi aşan oranlarda değer kazandığını ifade eden Bozdağ, "Son 2-3 yıl içerisinde, yüzde 50yi aşan oranlarda değer kazanması görüldü. Bu ülkemiz için şehrimiz için ve en önemlisi istihdamın artması için önemli bir kazanç olacak. Buna bağlı olarak tabii ki konut alanlarda da ticari alanlarda da en önemlisi sanayi alanlarında da önemli bir artış gözlemlenmektedir. Bu tesisler zaten sanayi imarlı veya bacasız sanayi imarlı alanlarda yapılabiliyor. Fakat bu etki bölgedeki boş olan bütün arsalarda kendisini hissettirdi" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 42
  • Recai C. 3 yıl önce Şikayet Et
    Kocaeli'ne yazık ediyorlar. Bu şehir bu kadar sanayii kuruluşunu kaldıramaz. Şehrin üstünde sürekli gri bulutlar var. Kanser vak'aları yüzde birkaçyüz katlanmış. Üstelik bakın, şu görüntüdeki arazi çorak bir arazi değil, tarım arazisi. Gün gelip demirin ve betonun yenmeyeceğini öğrendiğimizde vakit çok geç olacak. Sanayii başka şehirlere, tarım arazisi olmayan çorak alanlara kaydırın.
    Cevapla
  • Ali ekber 3 yıl önce Şikayet Et
    Servet düşmani
    Cevapla
  • Alis44 3 yıl önce Şikayet Et
    Toprağın üstüne neden yapıyorsunuz bir dağ başına yapınsana yazık yav yazık yav allah aşkına.ondan sonrada soğana patetese sattılar oyunu deriz.lütfen malatyaya gelin yapın
    Cevapla
  • Wolkswagen 3 yıl önce Şikayet Et
    Merhaba Ali Bey, yapılan yanlıştan geri adım atıp Fabrikamızı Malatya'ya kuruyoruz. Hayırlı olsun.
    Cevapla
  • şahin 3 yıl önce Şikayet Et
    İmar işiyle uğraşan herkesin ve ailelerinin mal varlığı araştırılmalı .Tabii hiç bir ayrım yapmadan ,kimseyi kayırmadan. Bu işlerde büyük skandallar dönüyor.
    Cevapla
  • ufuk 3 yıl önce Şikayet Et
    aynen, önceden haber alıyorlar....
    Cevapla
  • Kocaeli 3 yıl önce Şikayet Et
    Fiyatlar artmadı zaten yüksekti. Belki birazdaha yükselmiştir. Arsa almak hayal oldu. Adam dagın basında elektrik su olmayan yere dünya para istiyor
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülke bu fırsatçılık ve zam zihniyetiyle çok sürmez az kaldı zaten.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle