Yerli ve milli olarak geliştirildi! Artık sona eriyor

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından yerli ve milli olarak geliştirilen mobil uygulama "Uçuş Rehberim" ile "uçuş kaçırma" sorunu yaşanmayacak.

Yerli ve milli olarak geliştirildi! Artık sona eriyor
Yerli ve milli olarak geliştirildi! Artık sona eriyor
GİRİŞ 18.10.2020 11:20 GÜNCELLEME 18.10.2020 11:20
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Kısa bir süre önce kullanıma açılan uygulamayla kullanıcılar, Facebook Messenger'dan, DHMİ Uçuş Bilgi Sistemi'ne mesaj, Twitter'dan, @dhmiucusbilgi hesabına mention ve Turkcell Bip üzerinden DHMİ Uçuş Bilgi Sistemi Uygulaması'na mesaj göndererek uçuş bilgilerine ulaşabiliyor.

 

İsteyenler, mobil uygulama üzerinden sunulan günlük 2 gigabayta kadar ücretsiz internetten faydalanabilecek. Gönderilecek anlık bildirimler sayesinde yolcuların uçuşu kaçırma problemleri ortadan kalkacak.

Yolcular, uçuşlarını sosyal medya hesaplarından da takip edebilecekler,  havalimanlarındaki tüm hizmetleri cep telefonlarından keşfedebilecekler.

 

Uygulama sürekli geliştirilecek

"Uçuş Rehberim" uygulamasının getirdiği diğer bir yenilik de "Aracım Nerede?" hizmeti. Araçlarını havalimanı bölgesine park eden yolcular, bundan sonra araçlarını aramak zorunda kalmayacak.

Tüm havalimanlarında kullanılması hedeflenen "Uçuş Rehberim" uygulamasıyla havalimanları içindeki yoğunluk azaltılarak yolcuların kaybettiği zaman en aza indirilecek.

Uygulamaya daha sonra eklenecek "çek-gönder" hizmetiyle yolcuların sorunlarına, kısa zamanda hızlı ve etkili çözüm getirilecek. 

Öte yandan, yerli ve milli imkanlarla yapılması planlanan "Canlı Uçuş Takibi"yle vatandaşlar, uçuşlarını anlık olarak izleyebilecekler.  Ticari faaliyetler amacıyla havalimanlarını kullanan yolcuların da ihtiyaçlarına hızlı ve kesintisiz cevap vererek, ekonomik verimliliğe katkı sunulacak.

Uygulama sürekli geliştirilerek, yolcuların seyahat ve iletişim ihtiyaçlarının çağın gereklilikleri ve beklentiler yönünde yanıtlanmasına devam edilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Bahane 3 yıl önce Şikayet Et
    ASELSAN zamanında cep telefonu yaptı diyorsunuz da o zaman engellendi diye şimdi cep telefonumuz olmadığı tezi boş bahaneden başka bir şey değildir. Nokia Ercisson Panasonic o dönemin piyasaya hakim markaladıydı şimdi neredeler? Yoklar o zaman iPhone mu vardı? Xaomi mi vardı? Huavei mi vardı? Arkadaş yaparsan olur o dönem yaptık engellendi engel değil destek var şimdi geliştirin ama yok bahane çok
    Cevapla
  • vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben de cep telefonu yapıyoruz sandım
    Cevapla
  • emrahK 3 yıl önce Şikayet Et
    Gunaydin:) bircok Türk firmasi zaten cep telefonu uretimi ve satisi yapiyor.
    Cevapla
  • Sahipkıran 3 yıl önce Şikayet Et
    Böyle yazılımlar cep telefonu yapmaktan önemli... Huawei hâlâ ders olmadımı, google yazılım vermeyince neredeyse batıyordu... Yazılım yazılım illa yazılım donanım bir şekilde yapılır yazılım olmayınca anlamı yok... Şimdi trollük yapma işine bak! Çok biliyorsan telefonu da sen yap!
    Cevapla
  • özkonyali 3 yıl önce Şikayet Et
    zamanında onuda yaptılar ana chp zihniyeti engel oldu her zamanki gibi
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Sehir ici dolmusa zor biniyoruz artik cok pahali
    Cevapla
  • Sefa Yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Fakirlik kol geziyor arkadaş. yollar araç trafiğini kaldırmıyor. Ben açım fakirim diyen kişinin cebindeki sigara paketinin fiyatına bak 20₺, elindeki telefonuna bakıyorsun 3000₺. den aşağı değil, insanımızın lüksün fakiri.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle