S.Arabistan'daki bu fotoğrafa tepki yağıyor: Sen de yalnız değilsin Türkiye

Suudi Arabistan'da bir market, Türk ürünlerinin üzerine "Türk mallarına dokunmayın" yazarak satışına engel koydu. Bunun üzerine Suudi Arabistan'da vatandaşlar Türk mallarına karşı destek kampanyası başlattı. Paylaşımlarda "Sen mazlumu yalnız bırakmadın, sen de yalnız değilsin Türkiye" paylaşımları öne çıktı.

S.Arabistan'daki bu fotoğrafa tepki yağıyor: Sen de yalnız değilsin Türkiye
S.Arabistan'daki bu fotoğrafa tepki yağıyor: Sen de yalnız değilsin Türkiye
GİRİŞ 17.10.2020 14:52 GÜNCELLEME 17.10.2020 15:59
Bu Habere 219 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan'ın Türk mallarına resmi olmayan boykotu sürüyor. Hükümetin Türk mallarını mağaza ve marketlerinde satmamaları için yaptığı gün yüzüne çıkmaya başladı.

 

Suudi Arabistan'da faaliyet gösteren bir markette çekilen fotoğrafla boykot uygulaması da görüntülenmiş oldu. Türk markası ürünleri raflardan kaldırarak bir alana toplayan market, müşterilerin satın alma yapmasına engel koydu.

Market bu alanı alışverişe kapatarak "Türk markalarına dokunmayın" yazılı kağıtlar yapıştırdı. Müşterilerini Türk mallarını almamak üzere uyaran marketin fotoğrafları tepki yarattı.

 

Diğer taraftan Suudi Arabistan'da vatandaşların Türk mallarına karşı destek kampanyaları başladı. Türkiye'yi destekleyen Arap aktivistlerden ortak paylaşımlar yapıldı. "Sen mazlumu yalnız bırakmadın, sen de yalnız değilsin Türkiye" paylaşımları öne çıktı. Açılan tag trend listesine girdi.

ESKİ HİZBULLAH LİDERLERİNDEN TUFEYLİ'DEN SUUDİ ARABİSTAN'A TEPKİ

Lübnanlı Şii alim Şeyh Subhi Tufeyli, memleketi Beka'daki beldede bugün verdiği cuma hutbesinde, Suudi Arabistan'ın Türk ürünlerini boykot girişimlerini ve İsrail'e yönelik yaklaşımını değerlendirdi.

"Müslüman Türklerin ürünlerini engelliyor. Mekke Siyonistlerin ürünleri için pazar oluyor" başlığıyla YouTube hesabından yayın yapan Şeyh Tufeyli, Körfez'deki Arap ülkeleri ile İsrail arasında başlayan açılımların ardından Türkiye'nin ürünlerine boykotun gündeme geldiğini söyledi.Suudi Arabistan makamlarına hitaben, "Sizler düşman siyonistlere açtığınız kapılarınızı Müslümanlara kapatmaya mı gidiyorsunuz?" sorusunu yönelten Şeyh Tufeyli, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir anlaşmazlığı olsa bile Türkiye'nin Erdoğan'dan ibaret olmadığına" dikkati çekti.

Şeyh Tufeyli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye Müslüman bir halktan oluşuyor. Sizler Müslümanlara kapattığınız kapıları Yahudilere açıyorsunuz, bu çok kirli bir imajdır. Arap olsun veya olmasın dünyadaki tüm Müslümanları, Türkiye, Mısır, İran, Suudi Arabistan veya Pakistan gibi İslam ülkelerinin ürettiklerini tüketmeye davet ediyorum. Daha düşük kalitede olsa bile her Müslümanı, Türkiye veya diğer Müslüman ülkelerinin ürünlerini almaya çağırıyorum."

Müslüman bireyden, dindaşlarının ürünlerini tüketmekten başka bir şey istenmediğini ifade eden Şeyh Tufeyli, bunun kesinlikle basite alınacak bir konu olmadığının altını çizerek, "Halkları ayakta tutan temel unsur ekonomidir." dedi.

KAYNAK: DÜNYA/ÇİĞDEM YÜCESOY SUBAŞI
YORUMLAR 219
  • süleyman şah 3 yıl önce Şikayet Et
    türkiye atom bombası dahil hertürlü silahı yüzde 100 yerli yapsın,inan bana bu amerikan köpeği devletleri birer birer yıkacaktır...
    Cevapla
  • Hüseyin TOPCU 3 yıl önce Şikayet Et
    Herzaman söylenir.Arap halkı bizi sever.Sevmeyenler idarecileridir.
    Cevapla
  • Himmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbimmin izni ile er yada geç kutsal topraklar bizim olacak la galiba illallah.
    Cevapla
  • balkanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    dağa küsmüş ,dağın haberi olmamış misali,sende kimsin yahudi yaltakçısı,suidi,bae, yönetici müsvetteleri
    Cevapla
  • ŞABAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Suudi Arabistana gidenler oradan hurma ve zemzem dışında hiç bir şey getirmesinler Hükümetimizde bu konuda yaptırım yapsın. Hükümetin yerinde olsam İbadet olmasa s. arabistana TÜRK vatandaşlarını dahi göndermem. Ve bir an önce Türkiyede varsa (yoktur) s. arabistan mallarına boykot yapılmalı..
    Cevapla
  • Turkoglu 3 yıl önce Şikayet Et
    Hurma cok mu onemli
    Cevapla
  • darknight 3 yıl önce Şikayet Et
    hacı kabul etmeyeceklermiş türkiyeden zaten.
    Cevapla
  • TR58TR 3 yıl önce Şikayet Et
    Hurmada kalsin en fazla zemzem suyu mümkünse kimsede gitmesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle