Boykot ters tepti: Arap aktivistlerden Türkiye’ye destek

Suudi Arabistan Ticaret Odaları Konseyi Başkanı Aclan bin Abdulaziz el-Aclan’ın Türk mallarına boykot çağrısı ters tepti. Körfez ülkelerinden sosyal medya kullanıcıları “Türkiye’ye destek” kampanyası başlattı. Twitter’de büyük ilgi gören kampanyada Türk mallarının kalitesi ve Türkiye’nin dünyadaki mazlumlara sahip çıkışı vurgulandı.

Boykot ters tepti: Arap aktivistlerden Türkiye’ye destek
Boykot ters tepti: Arap aktivistlerden Türkiye’ye destek
GİRİŞ 17.10.2020 07:57 GÜNCELLEME 17.10.2020 07:58
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Körfez ülkelerinden aktivistler, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da Türkiye'ye destek için harekete geçerek, Arapça "Türkiye'ye destek için halk kampanyası" etiketiyle bir kampanya başlattı. Söz konusu ifade, oluşturulduktan iki saat sonra Twitter'da en çok yayılan etiket oldu. Suudi Arabistan Ticaret Odaları Konseyi Başkanı Ajlan bin Abdulaziz al-Ajlan, 3 Ekim'de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye'ye ithalat, yatırım ve turizm alanlarında boykot" çağrısında bulunmuş ve bunun tüm Suudi Arabistan vatandaşlarının "görevi" olduğunu ileri sürmüştü. Tüm bunlara karşı Arap aktivisler, Türkiye'nin Müslüman halkların yanında duran tutumundan övgüyle bahsederek, Türkiye'ye destek oldu.

Kampanyaya katılarak etiketi paylaşan, aralarında Suudi Arabistanlıların da olduğu yüzlerce sosyal medya kullanıcısı, Türkiye'nin tüm dünyadaki mazlumların yanında olduğunu belirtirken, Türk ürünlerinin de kalitesinden bahsetti. Suudi yazar Ömer bin Abdulaziz, "Cemal Kaşıkçı cinayetini ortaya çıkardıkları, Filistin davasına destek verdikleri için ve ürünleri Cebel Ali'den gelmediği için Türkiye'ye teşekkürler" ifadelerini kullandı. Kampanyaya katılan Suudi akademisyen Ahmed bin Raşid bin Said de, Twitter hesabında "Biz Türkiye'ye destek için halk kampanyasından yana bir ulusuz. Türk ürünlerini boykota karşı çıkıyoruz” dedi.

YORUMLAR 27
  • İsmail Sadık 2 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu gibi zorba-baskı rejimleri hükümdarlıklarını sürdürmek için ABD ye ve onun ardındaki güç olan yahudi sermayesine güvenir. Bu uğurda da Filistin davasını satar. Yahudiler ile iyi ilişkiler kurarak buradaki işgali kabul eder. Abd tarafından kendilerini küçük düşüren haysiyet kırıcı muamelelere ve hakaretlere de rıza gösterirler. Kendi rejimlerini güvence almak için Abd' nin en büyük silah müşterisi yine bu çadır aşireti kabile devletleridir.
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah (CC), bütün İslam düşmanlarını ve onların safında yer alanları, mazlumun yanında değil zalimin yanında yer alanları ıslah eylesin, ıslah olmayanları kahr-u perişan eylesin, ahiret de de beraber haşreylesin. Amin.
    Cevapla
  • Bünyamin Öztürk 3 yıl önce Şikayet Et
    Batı kuklası Suud hanedanlığının sonu yaklaşıyor. Yakında bu sesler daha da gür çıkacak. O zaman bu acı sonu hep beraber göreceğiz.
    Cevapla
  • zeydaslan 3 yıl önce Şikayet Et
    dünya da iken bunuda görmek nasib olur bizede kısmetse, bu aile osmaliyi arkadan vuran ingiliz uşağı olduğu için hilafete yaptiklari ihanet dünyada iken onlara yapışacak
    Cevapla
  • Hamdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah var gam yok hiç şüpheniz olmasın zalimler
    Cevapla
  • bulent 3 yıl önce Şikayet Et
    mümin müminin kardeşidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle