Alman ekonomisine kötü haber! Binlerce şirket iflas edecek

Almanya Merkez Bankası, tahminlere göre 2021 ilk çeyreğinde yaşanacak iflas dalgasına karşı uyardı ve 6 bin şirketin iflas etmesinin beklendiğini duyurdu. Almanya’da ekonomi gazetesi Handelsblatt’ta yayınlanan haberde, koronavirüs (Covid-19) salgınının Alman şirketlerini gözle görülür biçimde vurduğu bildirildi.

Alman ekonomisine kötü haber! Binlerce şirket iflas edecek
Alman ekonomisine kötü haber! Binlerce şirket iflas edecek
GİRİŞ 14.10.2020 16:36 GÜNCELLEME 14.10.2020 17:02
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Koronavirüs salgınının Almanya ekonomisinde İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra en büyük çöküşlerden birine neden olduğu ifade edilen haberde, daralmanın şu ana kadar ekonomi üzerindeki etkilerinin çok fazla görünmemesinin başlıca nedeninin, iflas başvurularının bahardan itibaren geçici olarak askıya alınması olduğu belirtildi. Almanya Merkez Bankası'nın (Bundesbank) görünen tablonun yakında değişeceğini beklediği aktarıldı. Bundesbank tahminlerine göre, 2021'in başında şirket iflaslarının sayısı keskin bir şekilde artacak ve bu iflaslara bankalar da eklenecek. Öte yandan Bundesbank, bankalara, gelen kredi taleplerinde şirketlere sermaye sağlamaya devam etme çağırısında bulundu.

 

 

"İFLASLARIN ARTACAĞINI ÖNGÖRÜYORUZ"

Bundesbank Başkan Yardımcısı Claudia Buch, merkez bankasının mali istikrar raporunun sunumunda, "Simülasyonlarımız, iflasların ve değer ayarlamalarının gelecekte artacağını öngörüyor" dedi. Bundesbank'ın, 2021'in ilk çeyreği için temel senaryoda 6 bin iflas beklediği aktarıldı. Ancak Buch'un, iflaslarda tahminlerin üzerinde bir artışın mümkün olduğuna da inandığı bildirildi. Buch, "Olumsuz bir senaryoda, şu anda beklenenden çok daha fazla şirketin iflas edeceğini göz ardı edemeyiz" ifadelerini kullandı. Koronavirüs salgını nedeniyle Almanya'daki ekonomik dengeler yılın ikinci çeyreğinde yüzde 10,1'lik bir daralma kaydetmişti. Bu daralma, federal istatistik verilerinin tutulmaya başlandığı 1970 yılından beri en keskin daralma olarak görülüyor.

 

 

YORUMLAR 20
  • Türkiyem 3 yıl önce Şikayet Et
    Zaten bir gün Türkleri kovacaklar. Yalnızca sevip sıvaşladıkları fetöcüleri kalacak.
    Cevapla
  • Samet 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah dahada beter etsin. Sevip besledikleri teröristleri onlar için sadaka toplasınlar. Sinsiliğin kibirin sonu elbette gelir.
    Cevapla
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanya ya bir sey olmaz economisi tikir tikir calisiyor
    Cevapla
  • 1 yorum 3 yıl önce Şikayet Et
    Onlarda öyle diyor. Hitler de aynı rüyayı gördü, büyük imparator Almanya. Berlinin savaş öncesi ve sonrası resimlerine bak. Roma imparatorluğu gibi Ilahlık taslayanların sonunu gör.
    Cevapla
  • Eski bir Fenerli 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanya ya birşey olmaz.... Tam bir retorik...
    Cevapla
  • CAN BAR 3 yıl önce Şikayet Et
    Hani büyük şirketlerin batışı fena olur ya nasreddin hoca misali ya batarsa! inşallah
    Cevapla
  • anadolu ligi 3 yıl önce Şikayet Et
    yunanlılar yardım eder size
    Cevapla
  • Ümit 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunan da içinden beddua ediyor Almana. Yunanları soyup soğana çeviren ve kurtulamayacağı borç tuzağına çeken Almanlardır.
    Cevapla
  • Kadir 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunan donuna kadar her şeyini sattı Alman’a
    Cevapla
  • Sabir 3 yıl önce Şikayet Et
    insAllah beter olursunuz
    Cevapla
  • Harun 3 yıl önce Şikayet Et
    Binbir beter olsunlar, daha daha beter olsunlar inşallah. Bunlar çok büyük maskeli Türkiye düşmanı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle