Resmen açıklandı! Koronavirüs 28 trilyon dolara mal olacak

IMF, küresel ekonomiyi derinden sarsan corona virüs salgınının 2020 sonundaki maliyetinin 28 trilyon dolar olacağını tahmin ediyor. Fonun açıklamasına göre 28 trilyon dolar korkulandan çok daha az bir miktara denk geliyor. İspanya ekonomisinin yüzde 12.8 küçülmesi bekleniyor.

Resmen açıklandı! Koronavirüs 28 trilyon dolara mal olacak
Resmen açıklandı! Koronavirüs 28 trilyon dolara mal olacak
GİRİŞ 14.10.2020 17:33 GÜNCELLEME 14.10.2020 17:33
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Corona virüs küresel salgını hem 2020'ye ait hem önümüzdeki yılların ekonomik planlarını kökünden değiştirdi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) salgına yönelik ekonomik tahminlerini güncelledi.

IMF raporuna göre Covid-19'un ekonomik yıkıcılığı beklenenden daha az oldu. Yine de küresel ekonominin 2020'yi 28 trilyon dolar salgın faturasıyla kapatması tahmin ediliyor.

Haziran ayındaki raporunda küresel ekonominin yüzde 5.2 küçüleceğini tahmin eden IMF, bu oranı da güncelledi. IMF'nin tahminine göre yeni küçülme oranı yüzde 4.4 olacak.

Son aylardaki ekonomik toparlanmalar nedeniyle küresel ekonominin kaybına ilişkin beklentiler 33 trilyon dolardan 28 trilyon dolara indirildi.

EN ÇOK KÜÇÜLMESİ BEKLENEN ÜLKELER

IMF raporunda ayrıca ekonomisi en çok küçülecek ülkeler tahminini de paylaştı.

Tahminlere göre İspanya yüzde 12.8 küçülmeyle listenin zirvesinde yer oluyor. İspanya'yı yüzde 10.6 ile İtalya, yüzde 9.8 ile Fransa, yüzde 9.8 ile İngiltere ve yüzde 7.1 ile Kanada takip ediyor.

 

 

YORUMLAR 7
  • Guiadoglu 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz de çıkar erken seçimi konuşuruz doları konuşuruz. Bütün dünya batar biz ayaktayız. Ama halen birileri battık bittik aciz aç ağlarlar. 18 senedir batıyor bu ülke.
    Cevapla
  • Bir müslüman 3 yıl önce Şikayet Et
    İmf iran'ı dikkate almamış. İran ekonomisi küçülme değil, yok olma yolunda.
    Cevapla
  • hain korona 3 yıl önce Şikayet Et
    ülkelerinde adil yönetim yok yoksa iran batmaz rahat icinde yasarlar rus ile çin ambargo uygulamıyor irana petrol gaz ve nice maden dolu ama ortadoğunun makus talihi zeki cok ama çalışkan ve hak arayan yok
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    küçülen ülkeleri dikkatli okuyun tamamı ortadoğuda kaos isteyen gurup her zaman alıştıkları gibi zararlarını çalarak kapatma peşindeler almanya ise bu zarar benden karşılanması istenebilir diyerek aralarındaabd ve rusyayı ayrıca anlatmaya gerek yok onlarda bahane çok
    Cevapla
  • ölümüne Reissss 3 yıl önce Şikayet Et
    tamam da Zuckerberg,besos ,ve bunun gibi bazıları milyarları üzerine milyarlar koydu.kime mal oldu bu bizlere bunda bir bit yenigi var ya bakalim hayirlisi
    Cevapla
  • chpkk 3 yıl önce Şikayet Et
    tr en iyi 3 ülkeden biri oldu coronada. bunu yabanci kaynaklar teyit ediyor
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Ağam bizimle eğleniy
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle