Sanayi üretimi verisi açıklandı

Sanayi üretim endeksi, Kovid-19 salgın sürecinde normalleşme sonrası artışını sürdürerek, ağustosta aylık bazda yüzde 4,4, yıllık yüzde 10,4 yükseldi.

Sanayi üretimi verisi açıklandı
Sanayi üretimi verisi açıklandı
GİRİŞ 13.10.2020 10:04 GÜNCELLEME 13.10.2020 10:49
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2020 yılı Ağustos ayı Sanayi Üretim Endeksi verisini açıkladı. Buna göre, sanayi üretimi yıllık yüzde 10,4 arttı. Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2020 yılı Ağustos ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,2, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 11,4 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 2,3 arttı.

 

 

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2020 yılı Ağustos ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 2,5, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 3,6 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 1,3 arttı.

Bakan Varank sanayi üretimini değerlendirdi

 

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Ağustos sanayi üretimi yıllık yüzde 10,4 artarak, Ocak 2018'den bu yana en yüksek performansı yakaladı. Sanayide en hızlı toparlanan ülkelerden birisiyiz" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sanayi üretimi konusunda Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Ağustos sanayi üretimi yıllık yüzde 10,4 artarak, Ocak 2018'den bu yana en yüksek performansı yakaladı. Sanayide en hızlı toparlanan ülkelerden birisiyiz. İmalat sanayinde; siparişler, yatırım, üretim ve ihracat artıyor. Canlanma 3. çeyrekte istihdama ve büyümeye de yansıyacak" ifadelerine yer verdi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • Bihruz 3 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomimiz çok iyi millet alacak araba bulamıyor.... Mehteri vermeye devam....
    Cevapla
  • Gayri mennunlara 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş ülkenin sanayi salgının etkilerinden yavaş yavaş toplanıyor buna bile burun kıvırıyor sunuz... En iyisi size bir Kemal derviş lazım bakalim nasıl olacak ilk seçimde degerlendirinde bir görün. Denemesi bedava.
    Cevapla
  • selim 3 yıl önce Şikayet Et
    benim dolabım bomboş
    Cevapla
  • solo Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    He he kesin artmıştır lafta hep artıyo zaten, bide düşse memleketin hali nolcak acaba
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede ekonomi mi kaldı
    Cevapla