Devletten büyük destek! İŞKUR işbaşı programı ile annelere ayda 2.870 TL

Çocuk sahibi olan kadınların iş hayatında yer alması için devlet birçok destek sağlıyor. İŞKUR işbaşı programları ile anneler hem yeni meslekler öğreniyor, hem de bu süreçte ek gelir imkanına kavuşuyor. İŞKUR işbaşı eğitim programlarına ya da meslek kurslarına katılan annelere günlük 95 lira cep harçlığı hem de aylık 400 lira bakım desteği sağlanıyor.

Devletten büyük destek! İŞKUR işbaşı programı ile annelere ayda 2.870 TL
Devletten büyük destek! İŞKUR işbaşı programı ile annelere ayda 2.870 TL
GİRİŞ 13.10.2020 09:34 GÜNCELLEME 13.10.2020 09:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İŞKUR işbaşı ve meslek kurslarıyla ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından düzenlenen işbaşı eğitim programlarına ve meslek kurslarına katılan annelere hem harçlık hem de bakım desteği imkanı bulunuyor. İşte Anne Projesi kapsamında 0-15 yaş arasında çocuğu olan ve İş Kulübü avantajlarından faydalanan, akabinde işbaşı eğitim programlarına ya da meslek kurslarına katılan kadınlara günlük 95 lira veriliyor.

 

 

Sanayi sektöründeki mesleklere ilişkin kurs ve programlara katılan anneye, çocuğu 2-5 yaş arasındaysa ayrıca aylık 400 lira bakım desteği de var.

SAĞLIK PRİMİ

 

 

Böylece anneler aylık (26 gün üzerinden) 2 bin 470 lira harçlık, 400 lira bakım desteği alabiliyor. Annelerin iş kazası ve meslek hastalığı sigortası ile Genel Sağlık Sigortası prim giderleri de karşılanıyor.

İşbaşı eğitim programları; bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde en fazla 6 ay olarak uygulanıyor. Meslek eğitim kursları ise en çok 160 gün sürüyor.

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 1
  • Hamide öner 3 yıl önce Şikayet Et
    İyi dusunuyorum
    Cevapla